Sanayide imar artışı tartışması

Güncelleme Tarihi:

Sanayide imar  artışı tartışması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2018 14:43

Sincan’ın merkezindeki eski sanayi sitesinin Sincan Polatlar bölgesindeki kentsel dönüşüm gelişim proje alanına taşınmasına ilişkin imar planı,  Büyükşehir Belediye Meclisi’nde tartışmaya neden oldu.

Haberin Devamı

Önceki gün Meclis Başkanvekili Nail Çimen başkanlığında toplanan Meclis, Sincan’daki bu alana ilişkin imar raporunu da görüştü.
‘ANKARA’NIN HİÇ BİR YERİNDE YOK’

Kararla imar artışı yapıldığını belirten BBP’li Meclis Üyesi İbrahim Uyar, “Sayın başkanımızın (Mustafa Tuna) açıklamaları, ‘Biz imar rantına karşıyız, bundan sonra imar rantı vermeyeceğiz’ şeklindeydi. Ankara’nın hiç bir yerinde 1.50 emsalli küçük sanayi yok. Sincan’a 1.50 emsalli küçük sanayi veriyoruz. Diğer sanayi bölgelerinde imar yoğunluğu 0.60-0.70’tir” sözleriyle planı eleştirdi. CHP’li Meclis üyesi Fuat Çetin ise. “Sayın Tuna burada emsal artışı olmayacağını ifade etmişti. Gerçekten 0.60’dan 1.50 ise trajedi yani” dedi.

ŞAHSIN DEĞİL UMUMİ BİR PROJE

Muhalefetin eleştirisine yanıt veren AK Parti Grup Başkanvekili Bekir Yıldız şunları söyledi:
“Burası şahsa ait bir yer değil. Umumi bir proje. Vatandaşa ait bir alan. Sadece belediye tarafından çalışma yapılmış, gelmiş. ‘Sanayi alanları 0.50-0.60 olacak’ diye bir kayıt yok. Sincan’daki eski sanayinin şehrin merkezinde hiçte iyi görüntüsü yok. Oranın taşınabilmesi için bazı cazibeler doğurmanız gerekiyor. Bu projenin arkasında yatan temel şey budur. Buradaki 0.50’den 1.50’ye çıkmada yok. Bu sıfırdan iyi niyetlerle yapılmış bir çalışma. Desteklenmesi gerekiyor.” CHP ve MHP’nin ret oyu kulandığı plan oy çokluğuyla kabul edildi.

Haberin Devamı

ÖNCE OYLANDI SONRA ERTELENDİ

MECLİS’te ayrıca Beytepe ile ilgili bir imar planı da gerginliğe neden oldu. İlk önce oylanan plana daha sonra AK Partili komisyon üyeleri ertelenme talebinde bulundu. ‘Ret’ oyu kullanan muhalefet bu duruma tepki gösterdi. İlginç bir çıkış yapan AK Partili Mehmet Emin Ayaz da, “Oyladığımız her madde için tekrar geriye dönersek kanuna aykırı bir işlem yapmış oluruz” diyerek Nail Çimen’i eleştirdi. Plan bugün görüşülmek üzere ertelendi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!