Sanayiciye dış ticaret istihbarat merkezi

Güncelleme Tarihi:

Sanayiciye dış ticaret istihbarat merkezi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2022 16:16

Ankaralı sanayicilerin ihracatını arttırmayı hedefleyen Ankara Sanayi Odası(ASO) Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Haberin Devamı

Açılışa ASO Başkanı Nurettin Özdebir ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik ve bazı sanayiciler katıldı. Ankaralı sanayicilerin uluslararası arenada operasyon yapabilme konusundaki bilgi ve istihbarat eksiklerinin giderilmesi için Ankara Kalkınma Ajansı’nın yürüttüğü bir proje çerçevesinde ASO bünyesinde kurulan Dış Ticaret İstihbarat Merkezi, dört uzmanla Ankaralı sanayicilere hizmet verecek. Merkezde, firmaların dış ticaret faaliyetlerini arttırmak ve sürdürülebilir ihracat yapısına kavuşmalarına yardımcı olmak için raporlar hazırlanacak. ASO Başkanı Nurettin Özdebir, Ankara’nın aylık bir milyar doları aşan yüksek teknolojli ürün ihracatıyla önemli bir üretim merkezi olduğunu vurguladı.

EN ÇOK İHRACAT YAPAN 5’İNCİ KENT

Ankara’nın Türkiye’nin en çok ihracat yapan 5’inci kenti olduğuna dikkat çeken Özdebir şunları söyledi: “Kısa bir süre önce Gaziantep’e kaptırdığımız 5’inciliği geri aldık. Ama Ankara olarak potansiyelimiz daha yukarılarda. Bu hedefimize ulaşmak için Ankaralı sanayiciler olarak üretmeye ve ihracat yapmaya devam edeceğiz. Kurduğumuz bu merkez hedeflerimize ulaşma yolunda önemli bir katkı sağlayacak. Tüm sanayicilerimizi sembolik ücretlerle hizmet verecek bu merkezden faydalanmaya davet ediyorum.” Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Cahit Çelik de projeyle Ankara içinde bazı oda ve OSB’lerde istihbarat merkezleri kuracaklarını belirtti. Merkezde görev yapacak uzmanların çok nitelikli bir eğitim programından geçtiğini de ifade eden Çelik, bu kadroların Ankara’nın ihracatına önemli katkı sağlayacağına inandığını vurguladı.

BAKMADAN GEÇME!