Sanatseverler protesto etti

Güncelleme Tarihi:

Sanatseverler protesto etti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2014 01:21

Akün ve Şinasi sahnelerinin satılmasına tepki gösteren sanatseverler, ‘Ben devlet tiyatrosuyum, Akün ve Şinasi sahneleri satıldı. Yok ediliyoruz, haberiniz var mı’ sözleriyle, yaşananları protesto etti.

Haberin Devamı

Başkent Dayanışması üyeleri ve çok sayıda sanatsever, Akün ve Şinasi sahnelerinin geçtiğimiz günlerde satılmasına tepki göstererek eylem yaptı. Şinasi Sahnesi önünde toplanan grup, ‘Ben devlet tiyatrosuyum, Akün ve Şinasi sahneleri satıldı. Yok ediliyoruz, haberiniz var mı’ ve ‘Tiyatrolar halkındır satılamaz’ sloganlarıyla Akün ve Şinasi sahnelerinin satılmasını protesto etti.
Yapılan açıklamada tiyatroların ve sanat mekanlarının korunması ve geliştirilmesi gerektiği vurgulanarak, şu ifadelere yer verildi: “Bu mekanların geliştirilmesi gerekirken birileri kalkıp talan etmeye çalışıyor. Devlet Tiyatrosu yok olursa böyle oyunları seyredebilir misiniz. Özel tiyatrolara asgari 20 ve 50 TL arasında bilet alabiliyorsunuz. 6 TL ile 10 TL arasında bir bilet fiyatına sizlere sanat hizmeti sunan bu kurumun yok olmasına razı gelir misiniz?”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!