Sanatçı Tanış: Aşkımı çocuklarım ve sanatımla yaşıyorum

Güncelleme Tarihi:

Sanatçı Tanış: Aşkımı çocuklarım ve sanatımla yaşıyorum
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 13, 2017 10:43

Sanatçı Tanış: Aşkımı çocuklarım ve sanatımla yaşıyorum

Haberin Devamı

Adem YAZICI/ANKARA, (DHA)- ÇALIŞMA ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Uluslararası İş Gücü Genel Müdürlüğü"nde uzman olarak çalışan Yozgat doğumlu Muazzez Tanış, Anneler Günü nedeniyle verdiği mesajda, aşkını çocukları ve sanatı ile yaşadığını vurguladı. Anneler Günü nedeniyle mesaj veren Tanış, hayatında, biri kız, 2 evladı, sanatı ile birlikte üç değerli varlığı olduğunu belirtti. Ressam Yaşar Çallı ile birlikte uzun süre resim çalışması yaptığını belirten Tanış, "Her insan annesinin yanında çocuktur. Cumhurbaşkanımızın annesi ile birlikte olan bir resmini yapıp, Anneler Günü'nde hediye olarak düşündüm. 8 aylık bir çalışma sonucu ancak 2016'nın Ramazan ayında Külliye'deki bir iftar yemeğinde kendisine teslim edebildim" dedi.
Resim Heykel Müzesi'nde desen çalışmaları yaptığını, 15'e yakın Karma Resim Sergisi'ne katıldığını belirten Muazzez Tanış, 3 yıldır da resim eğitimi verdiğini söyledi. Tanış, "Klasik Resim sanatı, yani gerçekçilik (Realist) olarak çalışmama devam ediyorum. İdealim; realist resim sanatını sanat severlere öğretmek ve sevdirmek. Şu anda Hazine Müsteşarlığı ve Ekonomi Bakanlığı personeline öğlen tatilinde yaklaşık 2 yıldır resim çalışmalarımızı sanat severlerimizle paylaşmaya devam ediyorum. Ayrıca Hazine Müsteşarlığı'ndaki amirlerime, personeline ve sanata değer verip, kurumda Sanat Atölyesi  açtıkları için teşekkür ediyorum. Öğrencilerime her yıl Karma Resim Sergisi açtırıyorum. 2017 yılı sonbahar ayında Ankara Kızılay da bulunan Çankaya Galeride Öğrencilerime ait Karma Resim Sergisine hazırlanıyoruz" dedi.
HERKES ANNELERİNİN YANINDA BİR ÇOCUKTUR
Sanatçı Tanış, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın rahmetli annesi Tenzile hanımın gayet ciddi ve güçlü, kendinden emin duruşunun olduğunu belirtirken, "Bu resimdeki ifade benim için çok önemliydi. Kadınlarımızın manevi annelik gücü vardır. Rahmetli Tenzile hanım gayet ciddi ve güçlü, kendinden emin duruşu vardı. Sayın Cumhurbaşkanımızın da verdiği bir mesaj vardı bu eserde, yüz ifadesinde. Ne olursan ol, kaç yaşında olursan ol herkes annelerinin yanında bir çocuktur. Kısaca insanlar Analarının yanında tıpkı bir çocuk gibi masumiyeti ifade etmektedir. Bu eserimi belki inanmayacaksınız ama, gözyaşlarımla yaptım. Kim ne derse desin, bu bir gerçektir. Allah'ımın bana verdiği bu özel yetenek beni çok onurlandırdı ve duygulandırdı. İnşallah sanatımıza ve yaradana layık iyi bir Ressam olmak isterim sağlığım elverdiği sürece. Devletimizin, yani büyüklerimizden gönül isterdi ki sanata ve sanatçıya sahip çıkılması. Bu konuda destek olmalarını çok isterdim" diye konuştu.
BAKAN SOYLU'NUN ESERİ
Muazzez Tanış, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Süleyman Soylu'nun Karadeniz gezisinde vatandaşlarla bir sohbetinde kucağına verilen ve o yöreye ait kıyafetiyle çekilmiş fotoğraftan esinlenerek 7 ayda tamamladığı eseri de kendilerine teslim edildiğini belirtti.   
ŞEHİT EDİLEN ÖĞRETMEN BABASI İLE BİRLİKTE
Sanatçı Tanış, Tekirdağ'ın Şarköy ilçesinde doğan sınıf öğretmeni Neşe Alten'in ilk görev yeri Diyarbakır'ın Bismil İlçesi Çavuşlu Köyü İlkokulu'nda 30 Eylül 1993 yılında göreve başladığını anımsattı. Tanış, ancak 25 günlük öğretmenken 26 Ekim 1993 yılında bekar olduğu için babası ile gittiği köyde teröristler tarafından şehit edilen Neşe öğretmenin hikayesinden çok etkilendiğini belirterek, babası ile birlikte yaptığı çalışmayı göz yaşları içinde tamamladığını söyledi. Sanatçı Tanış, "Değerli sağlıkçılarımızın görev başında ciddi ve özverili çalışmalarını da tualime taşıdım. Bir insanı hayata kazandırmak için verilen çabayı, 'Pamuk İpliği' adlı eserimle gündeme getirdim" dedi.
FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!