Sanat sanayide

Güncelleme Tarihi:

Sanat sanayide
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2022 14:30

Birleşik Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi 100’ü aşkın ressam, Anadolu OSB’de düzenlenen ‘Bademlik Resim Çalıştayı’nda bir araya geldi. Çalıştayda üretilen eserler, eylül ayında ‘Sanayide Sanat Festivali’ kapsamında fabrikalarda ve ortak alanlarda sergilenecek.

Haberin Devamı

Anadolu Organize Sanayi Bölgesi’nde(OSB) düzenlenen ‘Bademlik Resim Çalıştayı’ Birleşik Ressamlar ve Heykeltraşlar Derneği üyesi ressamları buluşturdu. Anadolu OSB Bademlik bahçesinde doğa ile baş başa ve sanayiyi sanatla buluşturmayı amaçlayan çalıştaya 100’ü aşkın ressam katıldı. Atis Fuarcılık tarafından 8-11 Eylül tarihleri arasında gerçekleştirilecek ‘Sanayide Sanat Festivali’nin ön hazırlığı olan ‘Bademlik Resim Çalıştayı’nda, katılımcı sanatçılar dört gün boyunca eser üretti. Üretilen eserler, eylül ayındaki festivalde Anadolu OSB’deki fabrikalarda ve ortak alanlarda sergilenecek.

Sanat sanayide


YÜKSEK KATMA DEĞER İÇİN SANAT

Etkinliğe ev sahipliği yapan Anadolu OSB Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kutsi Tuncay, sanatçının ve sanayicinin bir araya gelmesi gerektiğine inandığını belirterek, “Sanayicinin daha yüksek katma değerli ürün üretebilmesi için sanatsal bir takım objelere ve fikirlere ihtiyacı var. Örnek olarak bir kilogram bronzun fiyatı 400 lira, bunu burç yaptığımızda 3 bin lira oluyor. Ama bunu heykel yaptığınızda paha biçmeniz mümkün değil” diye konuştu.

Sanat sanayide


FESTİVAL TÜRKİYE’DE İLK OLACAK

Birleşik Ressamlar ve Heykeytraşlar Derneği Başkanı Güzin Arısoy da doğada çalışmanın çok büyük bir keyif olduğunu ifade ederek, “Doğa bir ressamın en önemli dersi ve okuludur” dedi. Türkiye’de Sanayide Sanat Festivali’nin ilk olacağını dile getiren Atis Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Bilgin Aygül ise şunları söyledi: “Sanat gelişimin de ana kaynaklarından biri. Sanat lüks bir iş ve sanayici ile iş insanlarıyla paylaşılmadığı sürece belirli bir alanda kalır ve aşağıya doğru tabana yayılması zor olur.”

Sanat sanayide

Eylül ayındaki festivalde resimlerin satışından elde edilecek gelir, Anadolu OSB’nin meslek öğrencilerine burs olarak aktarılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!