Şampiyonlar destek istedi

Güncelleme Tarihi:

Şampiyonlar destek istedi
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2013 00:00

Uluslararası turnuvalarda kazandıkları başarılarla Türkiye’ye büyük gurur yaşatan Abidinpaşa Anadolu Lisesi’nin şampiyon sporcuları Deniz Atak ve Erkam Kılınç, “Destek verilirse Ankara’dan dünya şampiyonu sporcular çıkar” dedi.

Haberin Devamı

Abidinpaşa Anadolu Lisesi 2’nci sınıf öğrencilerinden Deniz Atak ve Erkam Kılınç, kazandıkları ödüllerle göz dolduruyor.
Atak, 8 Şubat’ta Konya’da düzenlenen 40’ıncı Avrupa Ümit, Genç ve 21 Yaş Altı Karate Şampiyonası ümit kızlar kategorisinde bir ilke imza atarak aldığı altın madalya ile Türkiye’ye ilk kez şampiyonluk sevinci yaşattı.
Kılınç ise, İstanbul’da düzenlenen Türkiye Salon Yıldız Kulüpler Şampiyonası’nda takımıyla birlikte kazandığı Türkiye Şampiyonluğu ile Dünya Çocuk Oyunları 300 metre engelli yarışında ve Yılmaz Sazak Uluslararası Atletizm Şampiyonası 100 metrede kazandığı dünya 3’ncülükleriyle kendisinden söz ettiriyor.

KARATEDE JAPONLARDAN İYİYİZ

Şampiyon sporculardan Atak, 5 yıldır karate yaptığını ifade ederek, “Karate branşında ülkemiz iyi bir yerde bulunuyor, Japonlar’ın ata sporu olmasına rağmen onlardan daha iyiyiz” diye konuştu. ‘Derslerini engelliyor kareteyi bırak’ diyenlere sağlam kafa sağlam vücutta bulunur diyerek cevap verdiğini vurgulayan Atak, “Derslerimi kesinlikle olumlu yönde etkiliyor, ben de 2020 Olimpiyatları’nda Türkiye’yi temsil etmek istiyorum” dedi. Daha çok destek için yetkililere çağrıda bulunan şampiyon karateci Atak, “Ülkemize altın madalya kazandırdım, hem okuluma hem de bireysel faaliyet gösteren başarılı sporculara destek istiyorum” dedi.

Haberin Devamı

DÜNYA ŞAMPİYONU ÇIKARTIRIZ

Atletizme başlangıç hikayesinin oldukça ilginç olduğunu ifade eden Kılınç, “5’inci sınıfta beden eğitimi hocamız ‘Koşmak isteyen var mı’ diye birilerini arıyordu. ‘Ben koşarım’ diye gönüllü oldum, bir hafta antrenman yaptık daha sonra Ankara Şampiyonası’nda şampiyon oldum” dedi. Futbol ya da basketbola yapılan yatırımların atletizme yapılırsa Türkiye’nin dünya şampiyonu sporcular yetiştirebileceğini de vurgulayan Kılınç, “Devşirme sporcular değil, kendi sporcularımızı yetiştirmeliyiz. Aslı Çakır Alptekin bu konuda verilebilecek en güzel örnektir. Bizim Etiyopyalı sporculardan hiçbir eksiğimiz yok, yeterli destek sağlanırsa çok iyi sporcular çıkabilir” dedi.

SPOR SALONU İÇİN ÇAĞRI

Haberin Devamı

Okul Müdürü Murat Köyden, şampiyon sporcuların kendi okulundan çıkmasından dolayı oldukça gururlandığını söyleyerek şöyle konuştu: “Çocuklarımız kendi branşlarında çok büyük başarılar kazandı. Fakat şampiyon sporcularımızın çıktığı okulumuzun spor salonunda eksiklikler bulunuyor. İlçe Milli Eğitim Müdürümüz ve Mamak Belediyesi eksikliklerimizi tamamlamak için gerekli temasları kurdular, ellerinden geleni yapıyorlar. Bize ne kadar iyi destek verilirse büyük başarılar kazanacak yetenekli sporcular yetiştirebiliriz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!