Şampiyona’ya tam gaz devam

Güncelleme Tarihi:

Şampiyona’ya tam gaz devam
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 04, 2008 00:00

20 Yaş Altı Voleybol Şampiyonası’nın çok başarılı bir organizasyon olduğunu söyleyen Kıbrıs Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya, "Bu şampiyonaya katıldığımız için çok mutluyuz" dedi.

ANKARA Hürriyet’in Türkiye Voleybol Federasyonu ve Çankaya Belediyesi işbirliği ile düzenlediği Türkiye Plaj Voleybolu Şampiyonası’nda heyecan devam ediyor. 40 erkek, 25 bayan sporcunun yarıştığı turnuvada, takımların kıyasıya rekabetine sahne olan kum sahalar, Akdeniz sahillerini aratmadı. Çankaya Belediyesi İncek Sosyal Tesisleri’nde gerçekleştirilen, 20 Yaş Altı Gençler Plaj Voleybolu Türkiye Şampiyonasında birincilik için mücadele eden takımlar Türkiye’yi ilerleyen dönemde Avrupa ve Dünya Şampiyonalarında temsil edecek. Şampiyona için Kıbrıs’tan gelen Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Voleybol Federasyonu Başkanı Enver Kaya Kıbrıs takımlarının katıldıkları bütün turnuvalarda başarı elde ettiğini belirterek iddialı olduklarını söyledi. Kaya, bu tür etkinliklerin genç sporcuların gelişiminde büyük rol oynadığını belirterek "Bu Şampiyonaya katıldığımız için çok mutluyuz. Kıbrıs’ta yapacağımız plaj voleybolu turnuvalarına Ankara’dan sporcu davet edeceğiz" dedi. Kaya ayrıca şunları söyledi:

Her yıl daha iyiye gidiyor

Geçen yıl organizasyona Kuzey Kıbrıs’tan takım yollamakla birlikte, Ankara’ya gelmedim. Geçen yılki şampiyonada hem erkekler de hem bayanlarda ekip olarak Türkiye şampiyonu olduk. Kızlarda, Pelin Nalbantoğlu erkeklerde Girol Eryıldız, Fuat Başoğlu ikilisi Türkiye Şampiyonluğuna ulaştılar. Takip ettiğimiz kadarıyla turnuva, her yıl daha iyiye gidiyor. Biz yıllardır Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde düzenlenen şampiyonalara, gerek belli beldelerde yapılan turnuvalara, gerekse belediyelerin düzenlediği organizasyonlara hem gençlerde hem yetişkinlerde bir çok kez katılım gösterdik. Katıldığımız tüm turnuvaların hiç birinden tabiri caizse kupasız dönmedik. Bir çok birincilik ve ikincilik aldık.

Sporcuların gelişmesini sağlıyor

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde özellikle yaz aylarında her yıl en az 6 ya da 7 tane organizasyon düzenlenir. Tabi ki bu kadar organizasyonun düzenlenmesi, sporcularımızın gelişimini sağlamakta ve bu tür müsabakalara katılan sporcularımızın daha rahat mücadele etme şansını arttırıyor. Bu yıl ki turnuvaya bakacak olursak federasyon olarak buraya 3 erkek iki bayan takımı getirdik. Müsabakalar çok iyi gidiyor. Organizasyon anlamında da, plaj voleybolunun ülkeye sevdirilmesi ve tanıtımının arttırılması açısından son derece yararlı bir çalışma. Çünkü takip ettiğimiz kadarıyla, Türkiye şampiyonası adı altında yıllardır büyükler kategorisinde az sayıda turnuva yapıldı. Dolayısıyla bu tür organizasyonlar ilerde büyükler kategorisine de taşındığı zaman plaj voleybolu alanında bir çok gencimizin yetişmesini sağlayacak.

Ankara’dan sporcu davet edeceğiz

Türkiye çok büyük bir ülke ve adını Avrupa’daki şampiyonalarda duyurabilmek için bu tür etkinliklerin artması gerekiyor. Plaj voleybolu, olimpik bir spor olması sebebiyle en gözde sporlardan biri. Dünya ve Avrupa şampiyonalarında karaborsa biletlerle bile müsabakalar oynanıyor. Yükselen plaj voleybolu trendi ülkemiz açısından oldukça iyi gidiyor. Ankarada’ki organizasyonda da bulunmaktan da oldukça mutluyuz. Sporcularımızın turnuvaya katılması için Türkiye Voleybol Federasyonu bize davet gönderdi. Tabi biz de KKTC’de yapacağımız plaj voleybolu turnuvalarına Ankara’dan federasyon kanalıyla sporcu davet edeceğiz. Zaten önemli olan genç sporcuların bu tür etkinliklere katılım göstermesi.

Herkes en iyisi için çalışıyor

Sporcularımız geçmiş yıllarda Türkiye’de düzenlenen bir çok turnuvaya katıldı. Çoğu zaman deniz kenarı olmayan yerlerde de oynadılar. Bu anlamda Ankara’da olmamızın sporculuk anlamında zorlayıcı bir etkisi olduğu söylenemez. Fakat bir öneri anlamında şu söylenebilir. Gelecek yıllarda böylesine güzel ve teşvik edici bir organizasyonun deniz kenarında yapılmasının seyirci kalitesini de arttıracağını düşünmekteyim. Çünkü seyircinin sporcu performasnlarını çok daha yukarıya çektiğini biliyorsunuz. Fakat buradaki herkesin en iyisi için uğraştığını biliyorum.

Herkesi yürekten kutluyorum

Genel olarak burada olmamızın amacı sporcularımızın burada mücadele etmesi, bu spora katkıda bulunması, yaşıtlarıyla oynayabilmesi ve sporun güzelliğini yaşayabilmesidir. Ufak tefek eksikliklerde olsa bunları çok rahatlıkla göz ardı edebiliyoruz. Bu vesileyle de şampiyona organizasyonun gerçekleşmesinde gençlere bu tesisi sağladığı için Çankaya Belediye Başkanı Muzaffer Eryılmaz’a, Ankara Hürriyet’e ve emeği geçen herkese teşekkür ediyor ve hepsini yürekten kutluyorum.

Gönül arzu eder ki deniz kenarı olsun

Arzu edilen plaj voleybolu turnuvalarının deniz kenarlarında yapılmasıdır. Ancak bazen şartlar bu tür etkinlikleri değişik yerlere getirebiliyor. Biz Lefkoşa’nın merkezine bir çok sorunla karşılaşmamıza rağmen bir beach volley arena yapma aşamasına geldik. Büyük zorluklarla karşılaştık. Dolayısıyla şartlar bazen eldeki imkanları da zorlayabilir. Gönül arzu eder ki bu turnuvalar deniz kenarlarında yapılsın. Bu imkanlar sağlanabilirse sporun zevkini iki katına çıkarır. Sporcular burada çok yoğun bir güneş ışığının altında mücadele veriyor. Bu oldukça zorlayıcı bir faktör olmakla birlikte Çankaya Belediye’sinin yüzme havuzları sayesinde sporcularımız serinleme imkanı da bulabiliyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!