Şampiyona 1 maç ceza

Güncelleme Tarihi:

Şampiyona 1 maç ceza
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2017 15:30

PFDK, Ankaragücü’nün geçen sezon 20 bin taraftar önünde şampiyonluğunu ilan ettiği Kayseri Erciyespor maçı sonrasındaki kutlamalarda yaşananlar nedeniyle ‘deplasmanda 1 maç seyircisiz oynama cezası’ verdi. Bu haftaki Altınordu A.Ş. maçı seyircisiz oynanacak.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün geçen sezon şampiyonluğu ilan ettiği Kayseri Erciyespor maçında yaşananların faturası kesildi.
Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK), Ankaragücü’nün kazanarak şampiyonluğu ilan ettiği Kayseri’deki maçta yapılan çirkin ve kötü tezahürattan dolayı kulübe ‘1 resmi müsabakayı deplasmanda seyircisiz oynama’ cezası verdi.

PAROLA 3 PUAN

Başkent ekibinin aldığı ceza, bu hafta İzmir’de oynanacak Altınordu A.Ş. maçında uygulanacak. TFF 1. Lig’e 1 puanla başlayan sarı-lacivertliler, ligin ilk deplasman maçına seyircisiz çıkacak. Yaz döneminde yaptığı transferlerle sezona yeni bir ekiple giren Ankaragücü, 3 puan parolasıyla çıkacağı maçta taraftarsız oynayacak.

KULÜP SİTESİNDEN DUYURULDU

Ceza, kulübün resmi internet sitesinden de duyuruldu. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
“Kulübümüz 2016/2017 sezonunda deplasmanda oynadığı Kayseri Erciyesspor müsabakasında meydana gelen; çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle PFDK tarafından ‘1 resmi müsabakayı deplasmanda seyircisiz oynama’ cezası almış ve söz konusu ceza ilk deplasman müsabakasında uygulanacağından, 20.08.2017 tarihinde Altınordu A.Ş. ile oynayacağımız TFF 1. Lig müsabakasına taraftarlarımız alınmayacaktır. Tüm taraftarlarımıza duyurulur.”

Haberin Devamı

TAKIMIN DURUMUNDAN MEMNUNUZ

Hürriyet Ankara’ya konuşan Ankaragücü Başkanı Mehmet Yiğiner, şunları söyledi:
“Geçen seneden kalan cezamızdı. Gayet normal karşılıyoruz. Geçen sene Kayseri’de, şampiyonluk tescillenince sahaya biraz erken indik. Kendim de indim hatta. Bu maça taraftarımız gelemeyecek, cezalı ama bizler yine takımın yanında olacağız. Taraftarımız yanımızda olsa daha iyi olurdu tabi ama yapacak bir şey yok. Şartlar ne olursa olsun biz çıkacağız, mücadelemizi edeceğiz. Ankaragücü yine Süper Lig’e çıkacaksa her maçı 3 puan olarak değerlendirmemiz lazım. Kazanmak için çıkacağız. Süper Lig’e çıkmak için takım kurduk takım kurduk. Eksiklerimiz var onları da tamamlarsak ilerleyen haftalarda takım oyunu oynanır. Dolayısıyla zamana ihtiyaç var. Takımın durumundan memnunuz.”

DEPLASMANDA 20 BİN TARAFTARLA ŞAMPİYONLUK KUTLAMASI

Haberin Devamı

Spor Toto 2. Lig Krımız Grup’ta, geçen yıl sezona “O sene bu sene” sloganıyla başlayan Ankaragücü, ligin bitimine iki hafta kala 66 puanla lider durumdaydı. En yakın takipçisi Gümüşhanespor ile arasındaki puan farkını 4’e çıkaran sarı-lacivertliler, 33’üncü haftada ligin sonuncusu Kayseri Erciyesspor maçını kazandığı takdirde şampiyonluğunu ilan edecekti. Kayseri’de, Kadir Has Stadyumu’nda oynanan maça Ankaragücü taraftarı akın etti. Maç günü kendi araçları ve otobüslerle konvoy halinde Kayseri’ye giden ve tribünleri dolduran yaklaşık 20 bin Ankaragücü taraftarı, maç boyunca renkli görüntüler oluşturdu. Ankaragücü’nün 4-1 galip ayrılarak, ligin bitimine 1 hafta kala şampiyonluğunu ilan ettiği maçın bitiş düdüğüyle birlikte taraftarlar şampiyonluğu kutladı.

Haberin Devamı

PAZAR GÜNÜ SAAT 20.00’DE

TFF 1. Lig’in açılış maçında Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile golsüz berabere kalan Ankaragücü, ligin ikinci maçında Altınordu A.Ş.’ye konuk olacak. Ligde ilk haftayı galibiyetle kapatan 4 takım arasında bulunan İzmir ekibiyle 20 Ağustos Pazar günü Bornova Stadı’nda oynanacak maç, saat 20.00’de başlayacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!