Şampiyon yıldızları topluyor

Güncelleme Tarihi:

Şampiyon yıldızları topluyor
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 07, 2014 01:27

Başkent’in erkekler voleybol ligindeki güçlü temsilcisi Halkbank, transferde hız kesmedi.

Haberin Devamı

Geride kalan sezonu 3 kupa ile kapatan, bu sezon da Şampiyonlar Ligi’nde mücadele edecek olan mavi-beyazlılar, Tsvetan Solokov’un ardından, Polonya Milli Takımı’nın smaçörü Michal Kubiak ile 3 yıllık sözleşme imzaladı.

Acıbadem Erkekler Voleybol Ligi’nin son şampiyonu Halkbank, Dünya voleybolunun yıldız isimlerini kadroya katmaya devam ediyor. Başkent ekibi, Polonya Milli Takımı’nın smaçörü Michal Kubiak ile 3 yıllık sözleşme imzaladı
Geride kalan sezon, fileye önemli bir yatırım yapan, Dünyaca ünlü antrenör Radostin Stoychev ile tecrübeli oyunculardan Matej Kaziyski gibi isimleri kadroya katan Halkbank, Türkiye Ligi şampiyonluğunun yanı sıra Türkiye Kupası ve Süper Kupayı kazanmış, Avrupa Şampiyonlar Ligi şampiyonluğunu finalde kaybetmişti.
Yeni sezonun yanı sıra gelecek yılların kadrosunu oluşturmak için kolları sıvayan mavi-beyazlılar, Kübalı oyuncu Osmany Juantorena’nın sözleşmesini uzatırken, Bulgar Milli Takımı’ndan Tsvetan Sokolov’u üç yıllığına renklerine bağladı. Kalıcı başarılar için istikrarlı kadro kurma çalışmalarına hız veren Halkbank Spor Kulübü Yönetimi, son olarak Polonyalı smaçör Michal Kubiak’ı transfer etti. Geçen yıl ülkesinin Jastrebski takımında forma giyen yıldız oyuncuyla üç yıllık sözleşme imzalandı.
26 yaşındaki Michal Kubiak, son iki sezondur Polonya Birinci Ligi (Plusliga) takımlarından Jastrzebski Wegiel’de forma giyiyor. Halkbank geçen sezon Wegiel ile Şampiyonlar ligi grup maçlarında karşı karşıya gelmişti.
Smaçör olarak forma giyen 1.92 metre boyundaki Kubiak’ın hücum yüksekliğinin 3.28 m, blok yüksekliğinin ise 3.12 metre olduğu belirtildi.
Polonyalı oyuncu, ülke takımı ile katıldığı uluslararası organizasyonlarda; 2011 Japonya Dünya Kupası’nda gümüş, 2011 Gdansk Dünya Ligi’nde bronz, 2011 Avusturya/Çek Cumhuriyeti Avrupa Voleybol Şampiyonası’nda bronz, 2012 Sofya Dünya Ligi’nde altın madalya kazandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!