SAKÜDER'İN 'Anadolu'dan esintiler' sergisi

Güncelleme Tarihi:

SAKÜDERİN Anadoludan esintiler sergisi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2017 11:37

SAKÜDER'İN 'Anadolu'dan esintiler' sergisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI-ANKARA, (DHA)- MERKEZİ Ankara'da bulunan Uluslararası Sanat ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER) 'Anadolu'dan Esintiler' isimli resim sergisini Fransa'nın başkenti Paris'te Anadolu Kültür Merkezi'nde gerçekleştirdi. İlgiyle izlenen sergi 8 Temmuz'a kadar açık kalacak.
Sergi açılışına Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Dr. Demir Fıtrat Onger, Paris Büyükelçisi İsmail Hakkı Musa'nın eşi Tülay Musa, Paris Konsolosu Şadiye Sezer, CHP Fransa Birliği Başkanı Hasan Acar, SAKÜDER İstanbul Şube Başkanı Ayşenur Özsankur ve eserleri katılan sanatçılarıla davetliler katıldı. SAKÜDER Başkanı Ali Eser yaptığı konuşmada, "12 yıl önce kurulan SAKÜDER'in yurt içinde ve dışında sanatımızı gururla sergilemekten büyük mutluluk duyuyoruz. Burada bizlere ev sahipliği yapan sayın büyükelçimiz Hakkı Musa'yı temsilen Eşi Tülay Musa'ya ve Anadolu Kültür Merkezi Başkanı Dr. Fırat Onger'e teşekkür plaketi vermekten de ayrıca mutluluk duymaktayız" dedi. dedi. 
SAKÜDER Başkanı Ali Eser DHA'ya  yaptığı açıklamada, "Türkiye'de bazı sanat otoriteler 'Bulgaris'tan sınırını geçtikten sonra Türk sanatını ve sanatçısını kimse tanımaz' diyorlar. Biz SAKÜDER olarak son yıllarda Avrupa'nın tüm şehirlerinde Türk sanatını ve sanatçısını tanıştırıyoruz ve kaynaştırıyoruz. Karşılıklı sanatsal alışverişlerimiz var. Bir ayrı konu da sanat gezilerimiz. Bu sanat çıkartmamızda başta Paris, Lüxemburg, Brüksel, Brugge, Roterdam, Lahey, Amsterdam ve Köln gibi şehirlerde bulunan müzeleri ve sanat eserlerinin yoğun olduğu ören yerlerini ziyaret ederek, kültürel ve sanatsal gelişmeler içinde oluyoruz. SAKÜDER ilk yurt dışı sergisini 12 Mayıs 2016 tarihinde Paris'te bu sanat galerisinde açmıştı. İkinci yurt dışı sergimizi İtalya'nın Floransa şehrinde 22 Ekim 2017 tarihinde gerçekleştirdik. Üçüncü yurt dışı sergimizi ise yine aynı Paris'te bulunan Anadolu Kültür Merkezi'nde buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Avrupa'nın değişik şehirlerinde açtığımız resim sergileri artık geleneksel hale dönüştü. Bu sergimizi 4-25 Ekim 2017 tarihleri arasında  Yunanistan'nın başkenti Atina'ya taşıyarak sanatsal ve kültürel faaliyetlerimize devam edeceğiz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!