SAKÜDER'in 12. yılı sanat buluşması ve resi sergisi

Güncelleme Tarihi:

SAKÜDERin 12. yılı sanat buluşması ve resi sergisi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 10, 2017 10:11

SAKÜDER'in 12. yılı sanat buluşması ve resi sergisi

Haberin Devamı

Hüseyin ÖZBALI/ANKARA, (DHA)- SANAT ve Sanatkarlar Topluluğu Kültür Derneği (SAKÜDER) kuruluşunun 12. yıldönümünü Ankara'da Ziraat Bankası Kuğulu Sanat Galerisi'nde 30 ressamın 30 eserini sergileyerek kutladı. 
SAKÜDER Yönetim Kurulu Başkanı Ali Eser, kuruluşundan günümüze kadar sanata ve sanatçıya verdiği destek ve önem sonucu 12 yılda büyük bir sanat topluluğu haline geldiklerini, yurt içinde ve dışında açtıkları sergilerle Türk sanatını ve sanatçısını uluslararası düzeyde  kaynaştırmaya devam ettiklerinin isöyledi. Sergiye eserleri ile katılan sanatçılara günün anısına belgeler verildi. Sergi, 26 Mayıs tarihine kadar gezilebilecek.
Ali Eser, bir sanatçının kendi kültür ve sanatına sahip çıktığı müddetçe dünya kültürlerinin ortak kaynaşma noktası olan medeniyete büyük katkı sağlayacağının altını çizdi. Eser, "Bunun içindir ki kendi kültür ve sanatımıza yaptığımız katkılar ve etkinliklerimizi sanata gönül verenlerle paylaşmak ve resim sanatımızı yücelten değerli ressamlarımız, kültür ve sanatın varlığının sahipleri olduğunu da en büyük göstergesidir. Bu nedenle SAKÜDER, kurulduğundan bu güne kadar din, dil, ayrımı yapmadan cumhuriyetimizin kurucusu büyük önder Mustafa Kemal Atatürk'e tam bağımlı, ilkelerine sadık, cumhuriyeti sonsuza kadar yaşatmak için ressam, şair, yazar, bestekar gibi tüm sanatçılar birlik ve beraberlik içerisinde sanatımızı, kültürümüzü sanatseverle paylaşarak toplumla sanatçının buluşmasını sağlamakta olup, kültürel faaliyetlerimizi yurt genelinde ve dışında aralıksız sürdürmekteyiz" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!