Sahtekârlar iş başında

Güncelleme Tarihi:

Sahtekârlar iş başında
Oluşturulma Tarihi: Şubat 03, 2021 01:10

Başkent'te iki kişi, Denetimli Serbestlik Müdürlüğü ziyaretçi otoparkı girişinde simit ve çay satan Rıdvan Çapkan'a, iki bardak çay karşılığında 100 TL'lik banknot verdi. Çapkan, 95 lira para üstüyle birlikte müşterilerine simit ikram etti. Çapkan'ın yakınında bulunan sivil polis, 100 TL'nin sahte olduğunu fark edince polise haber verildi.

Haberin Devamı

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, bölgedeki güvenlik kamerası görüntülerinden, şüphelileri tespit etti. Simitçiyi dolandıran Şahin K. ile Uğur Ş., yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin üzerinde yapılan aramada bir miktar sahte para ele geçirildi. İki dolandırıcı, sahte paraları Anıl K. ile İbrahim A.'dan temin ettiklerini belirtti. Gözaltına alınan Anıl K. ile İbrahim A.'nın evlerinde yapılan aramada da bir miktar sahte para bulundu. Şüphelilerin genellikle küçük esnafı hedef aldığı öğrenildi. 4 kişi, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. 

Sahtekârlar iş başında

Simitçi Rıdvan Çapkan, “Tüm vatandaşlar bu tür olaylarda dikkatli olsun. Benim günlük kazancım 50 lira. Yaklaşık 2 günlük kazancımı alacaklardı” dedi. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!