Sahtekar müdür dolandırıcı çıktı

Güncelleme Tarihi:

Sahtekar müdür dolandırıcı çıktı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2006 00:00

880 YTL karşılığında eşine mezar yapılması için mermerci Selçuk Aksoy ile anlaşan sahte Emniyet Müdürü Ayhan G., son işinde yakalandı.

KENDİSİNİ emniyet müdürü olarak tanıtan bir kişi, iki ay önce vefat eden eşine birinci sınıf mezar yaptırdı. Mezarcıyı dolandırdığı iddia edilen sahte emniyet müdürü, son işinde yakalanarak, cezaevine gönderildi. Ayhan G., 2 ay önce hayatını kaybeden eşi C.G’ye kabir yaptırmak üzere İvedik Caddesi’nde mermercilikle uğraşan Selçuk Aksoy’a sipariş verdi. Kendisini, "Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürü" olarak tanıtan Ayhan G., 880 YTL karşılığında eşine mezar yapılması için Aksoy ile anlaştı. Aksoy, 9 gün içinde Ayhan G.’nin eşi C.G.’ye birinci sınıf mezar yaparak teslim etti.

FATURAYI EMNİYETE İSTEDİ

Ayhan G., mezar yapıldıktan sonra faturanın Ankara Emniyet Müdürlüğü’ne gönderilmesini istedi. Aksoy, cep telefonundan aradığı Ayhan G.’nin sürekli olarak kendisini atlattığını fark edince dolandırıldığını düşünerek polise başvurdu. Ayhan G. hakkında soruşturmayı genişleten Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu ekipleri, bu kişinin aynı yöntemle arabasına kılıf yaptırdığını ve bin 400 YTL’lik faturayı ödemediğini, bazı kişileri de işe sokma vaadiyle dolandırdığını belirledi.

GERÇEK BAŞKOMİSER YAKALADI

Sahte müdüre, kendisini devlet kurumunda iş bulmak isteyen biri olarak tanıtarak randevu isteyen Yankesicilik ve Dolandırıcılık Bürosu başkomiseri, Ayhan G. ile buluştu. Bir devlet kuruluşunda dizüstü bilgisayar karşılığında iş ayarlayabileceğini söyleyen Ayhan G., gerçek başkomiser tarafından gözaltına alındı. Ayhan G.’nin üzerinde telsiz ve polise ait sahte kimlik elegeçirildi.

Aynı suçtan iki sabıkası daha var

Sahte Emniyet Müdürü Ayhan G.’nin, geçmişte yine aynı suçtan iki ayrı sabıkasının bulunduğu açıklandı. Ayha G.’nin 9 ay kesinleşmiş hapis cezası yüzünden arandığı belirlendi. Hakkındaki iddiaları kabul etmediği ve borçlarını ödeyeceğini söylediği öğrenilen Ayhan G., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!