Sahibi çıkmayan eşyalar satılıyor

Güncelleme Tarihi:

Sahibi çıkmayan eşyalar satılıyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 15, 2013 00:00

EGO otobüsleri, Metro ve Ankaray’da bulunduktan sonra yaklaşık bir yıldır bekletilen eşyalar bugün satışa çıkacak. Kayıp eşyalarını arayan Başkentliler için son şans olduğu belirtildi.

Haberin Devamı

EGO otobüsleri ile Metro ve Ankaray’da yolcular tarafından unutulan ve sahiplerine ulaşılamayan eşyalar, bugün ihale ile satışa çıkarılacak.
EGO Genel Müdürlüğü Otobüs İşletme Dairesi Başkanlığı’nda oluşturulan Kayıp Eşya Servisi’nde muhafaza altına alınan binlerce kayıp eşya, 1 yıllık bekleme süresini doldurduğu için bugün saat 10.00’da Otobüs Daire Başkanlığı’nda düzenlenecek ihale ile satışa çıkarılacak. EGO Otobüs İşletme Daire Başkanlığı ve Satın Alma Daire Başkanlığı koordinasyonu ile düzenlenecek ihale öncesi kayıp eşyalarını arayan Başkentliler için son şans olduğu belirtildi.

BİR YIL BEKLETİLİYOR

Yolcular tarafından unutulduktan sonra görevli şoförler ve hareket memurları tarafından Kayıp Eşya Servisi’ne teslim edilen eşyalardan üzerinde sahiplerine ilişkin bilgi bulunanları sahiplerine ulaştırılırken, sahiplerine ulaşılamayan eşyaların listesi de her ay dönemsel olarak EGO Genel Müdürlüğü’nün www.ego.gov.tr adresinde yayınlanıyor. Kayıp eşyaların listesi ayrıca Polis Radyosu’ndan da anons ediliyor. Kayıp eşyalar, sahipleri 1 yıl içinde ortaya çıkmazsa satış listesine alınıyor. EGO Yetkilileri toplu taşıma araçlarında eşyalarını unutan veya kaybeden Ankaralıların, Kayıp Eşya Servisi’ne başvurarak gerekli bilgileri vererek, eşyalarını imza karşılığı teslim alabileceklerini kaydetti.

Haberin Devamı

KAYIPLARDA YOK YOK

Kayıp eşyalar arasında çok sayıda nüfus cüzdanı, işyeri kimliği, banka kartı, sürücü belgesi, yaşlı kartı gibi kimlik belgeleri, şemsiye, elbise, ceket, mont gibi giyim eşyaları ile çok sayıda ders kitabının yanı sıra, lap-top, vcd, cep telefonu, mp-3 çalar, uydu alıcısı gibi elektronik eşyalar bulunuyor. Unutulan eşyalar arasında 1 diş protezi, 1 kelepçe ve 1 tabanca şarjörü de yer alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!