Sağlıkçılar sınav istiyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlıkçılar sınav istiyor
Oluşturulma Tarihi: Nisan 01, 2009 00:00

Türkiye Kamu Sen’e bağlı Türk Sağlık-Sen, sağlık çalışanlarının merakla bekledikleri görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavının yapılması için Sağlık Bakanlığı’na başvuruda bulundu. Sağlık Bakanlığı’na bir yazı yazan sendika, sınavların yapılmaması dolayısıyla gerekli şartlara sahip çok sayıda personelin mağdur olduğunu belirtti.

Sendika yazısında, sağlık çalışanlarının görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavı hakkının verilmesi için sendikaya sözlü ve yazılı olarak başvuru yaptıkları ifade edildi. Başvuruda yıllardır kamuda idari görevlerin vekaleten ve görevlendirme ile yürütülmesi yolu ile yürütülmesinin liyakat, kariyer ve hizmet ilkelerinin ve fırsat eşitliğinin ihlaline neden olduğuna dikkat çekildi. Bu görevlendirmeler nedeniyle kamu sağlık hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülemediğine vurgu yapıldı.

Yazıyla gerekli atamaların yapılması için bir an önce görevde yükselme ve unvan değişikliği sınavlarının yapılması talep edildi. Türk Sağlık-Sen Başkanı Önder Kahveci, kendilerine bu yönde gelen çok sayıda talebin ve yazdıkları yazının takipçisi olacaklarını belirterek "Artık bu sınavın geciktirilecek, bekletilecek durumu yoktur. Çalışanların talebi, kadroların durumu ve mevzuat ortadadır. Bir an önce bu sınavın yapılması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!