Sağlık yöneticilerinden SUT için özel buluşma

Güncelleme Tarihi:

Sağlık yöneticilerinden SUT için özel buluşma
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2010 00:00

Ankara’daki sağlık kurumları yöneticileri, 25 Mart’ta yayımlanan sağlık uygulama tebliğinin (SUT) artı ve eksilerini görüşmek üzere akşam yemeği davetinde bir araya geldi.

Yetersiz kaldı

Buluşmada, geri ödeme rakamlarının maliyetleri karşılama anlamında yetersiz kalındığı, önümüzdeki dönem özel sağlık sektörünün bu rakamlarla ayakta kalmasının zor olduğu saptamalarını yapan sağlık yöneticileri şunları söylediler:
“Mesleğimiz sadece hastane yöneticiliği faliyetlerini kapsamıyor. Dört yıl boyunca aldığımız eğitim ‘sağlık kurumları işletmeciliği’ni de kapsıyor. Bu nedenle tüm sağlık hizmeti veren kurumlarda çalışabiliyor, projeler yapabiliyoruz.

Fark ediliyor

Avrupa ve Amerika’da en saygın meslekler arasında yer alan sağlık kurumları işletmeciliği (Healt Care Management) artık Türkiye’de de fark edilmeye, hak ettiği değeri almaya başladı. Mezunlarımız, bölümlerinden tam donanımlı olarak mezun olmaktalar. Doktor ve işletmeci arasındaki bilgi asimetrisinden ve tüm dünyada gelişen, değişen hastane yönetim modellerinden dolayı, sağlık yöneticiliği alanında giderek daha fazla profesyonel çalışacak. Sağlık Kurumları İşletmeciliği Bölümü mezunları daha fazla tercih edilecek.”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!