Sağlık personeli anneler çocuklarına sarılamıyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlık personeli anneler çocuklarına sarılamıyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2021 23:54

Koronavirüs sebebiyle iş yükü artan ve büyük fedakârlık gösteren sağlık çalışanı anneler, özel hayatlarındaki sorumlulukları nedeniyle de çeşitli zorluklarla mücadele ediyor.

Haberin Devamı

COVID-19 servislerinde çalışan, bebeği ya da küçük yaşlarda çocuğu olan anneler, özellikle çocuklarına virüsü bulaştırmanın endişesini taşıyor. Sağlık personeli anneler çocuklarına doyasıya sarılamamanın sıkıntısını yaşıyor. Ankara Şehir Hastanesi COVID-19 servisinde hemşire olarak görev yapan iki çocuk annesi Duygu Yavuz, “Burada ne kadar yorulsam da üzülsem de onları görünce mutlu oluyorum. Sarılmak gerçekten o kadar insani bir ihtiyaç, o kadar güzel bir duyguymuş ki bunu daha çok evladımla sınanınca anladım. Kendimi çok çaresiz hissettim. Yine de şükrettim çünkü aynı evin içindeydik en azından. Seslerini duyabiliyordum” dedi.

Sağlık personeli anneler çocuklarına sarılamıyor


SEVMEDİĞİMİZİ DÜŞÜNÜYORLAR

Girişimsel Radyoloji bölümünde çalışan iki çocuk annesi hemşire Tuğba Akan da “Çocuklara ‘virüs’ diyoruz ama onlar için ütopik bir şey kalıyor bu. Nöbetten geldiğinizde çocuk özlediği için hemen sarılmak istiyor. Onu durdurmak isteyince ‘Annem beni sevmiyor, sen beni sevmiyorsun da bıraktın, sen beni hiç özlemedin mi?’ diye soruyor. Sevmediğimizi zannediyor” ifadelerini kullandı. Akan, “Şehir hastanemizde kreş bulunmadığı için özel kreşlere göndermek zorunda kalıyoruz. Kreşler de kapandı. İsteğimiz, kurumlarımıza bağlı kreşlerimizin de olması” diye konuştu. 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!