Sağlık Kampüsü ile Ankara Türkiye’nin Cleveland’ı olacak

Güncelleme Tarihi:

Sağlık Kampüsü ile Ankara Türkiye’nin Cleveland’ı olacak
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2011 00:00

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün dünyanın en büyük sağlık merkezlerinden olacağını belirterek, “Ankara ABD’nin Ohio eyaletine bağlı Cleveland gibi yurt dışından hasta kabul eden bir merkez haline gelecek. Türkiye’nin Cleveland’ı olacak” dedi.

Türker, 2014 sonunda tamamlanacak Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün işletmeye açıldığına 10 bin kişiyi istihdam edeceğini söyledi.
Kampüs için geçtiğimiz günlerde yapılan ihaleyi İtalyan Astaldi ortaklığında alan Türkerler Holding’in Yönetim Kurulu Başkanı Türker, projenin Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Ankara için açıkladığı projelerin en önemlisi olduğunu kaydetti.
Hastaneler kampüse
Türker, Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nün bin 400 dönümden oluştuğunu, 2,4 milyar lira yatırım maliyetiyle inşa edileceğini, Dr. Sami Ulus Çocuk Hastanesi, Dışkapı Yıldırım Beyazıt Eğitim ve Araştırma Hastanesi - Dışkapı Çocuk Hastanesi, Zekai Tahir Burak Kadın Doğum Hastanesi, Ulucanlar Göz Hastanesi, Ulus Devlet Hastanesi ve Dr. A.Y. Ankara Onkoloji Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin de taşınarak 2014 yılı sonunda bitecek kampüste yer alacağı bilgisini verdi.
Projenin Public-Private-Partnership (PPP) modeliyle Sağlık Bakanlığı Kamu Özel Ortaklığı bünyesinde hayata geçirileceğini bildiren Türker, Ankara Etlik Entegre Sağlık Kampüsü’nde 100 ameliyathane olacağını, son teknoloji cihaz ve ekipmanla hizmet verileceğini belirtti. PPP modelinin Türkiye’de ilk kez denendiğini anlatan Türker, ortağı İtalyan Astaldi firmasının İtalya’da aynı modelle altı hastaneyi geliştirdiğini belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!