Sağlık için hareket, hareket için bisiklet' kampanyası Altındağ'da

Güncelleme Tarihi:

Sağlık için hareket, hareket için bisiklet kampanyası Altındağda
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 20, 2016 15:43

Sağlık için hareket, hareket için bisiklet' kampanyası Altındağ'da

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- MİLLİ Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığı tarafından ortaklaşa yürütülen 'Okullarda fiziksel aktivitenin artırılması işbirliği' protokolü Altındağ'da törenle imzalandı. Sağlık Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen “Sağlık için hareket etö projesi kapsamında, Altındağ Belediyesi Bisiklet Parkı'nda gerçekleştirilen imza töreninde, Altındağ'daki liselerden belirlenen 100 öğrenciye de bisiklet hediye edildi.
ALTINDAĞLI 100 GENCE BİSİKLET HEDİYE EDİLDİ
Obeziteyle mücadelede ve kilo alma sorununun önlenmesinde en etkili sporlardan olan bisiklet kullanımının yaygınlaşması için toplam 1 milyon bisikletin ücretsiz olarak dağıtılacağı kampanya kapsamında, 100 bisiklet Altındağlı gençlere dağıtıldı. Bisikletlerini alan gençlerin sevinci görülmeye değerdi. Bisiklet sürerek daha fazla hareket ettiklerini ve daha sağlıklı yaşadıklarını ifade eden gençler, Karapürçek Mahallesi'ndeki Altındağ Belediyesi Bisiklet Parkı'nın güvenli bisiklet sürmek için çok doğru bir yer olduğunu söylediler. Daha sağlıklı bir yaşam için herkesi hareket etmeye, hareket için ise bisiklet sürmeye davet eden gençler, bu güzel hediyeyi kendilerine veren herkese teşekkür ettiler.
Tören için Altındağ Belediyesi tarafından Ankara'ya kazandırılan Bisiklet Parkı'nı tercih ettiklerini söyleyen Ankara İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Erkan Çiçek, "Hareketsizliğe bağlı olarak, diyabetten kalp rahatsızlığına kadar birçok rahatsızlık ortaya çıkıyor. En çok sıkıntılı olduğumuz konu da bu durum... Toplumumuzun fiziksel aktivitesini yürümeyle başlayıp bisikletle devam ettirmesine katkı sağlayacağımıza inanıyoruz. Hareketsizlikle mücadeleyi önemsiyoruz. Bisikletin yaygınlaşması ve sağlık sorunlarına dikkat çekmek amacıyla bu tür projeler geliştiriyoruz. Bisiklete binme ve fiziksel aktivite alışkanlığının kazanılması, sağlığımıza katkı sağlayacaktır." diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!