Sağlam’ın ‘İstifler’i Atlas’ta sergileniyor

Güncelleme Tarihi:

Sağlam’ın ‘İstifler’i Atlas’ta sergileniyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 01, 2014 01:16

Bilkent Üniversitesi Güzel Sanatlar Bölümü Öğretim Üyesi heykeltıraş Ercan Sağlam, Atlas Sanat Galerisi’nde açtığı ‘İstifler’ başlıklı kişisel heykel sergisiyle son dönem çalışmalarını sanatseverlerle buluşturdu.

Haberin Devamı

5 Aralık’a kadar açık olacak sergide, sanatçının daha önce açtığı ‘Kafesler’ ve ‘Fragmanlar’ sergilerindeki gibi yapı, espas ve ritim yansıtılıyor. ‘İstifler’in temelde denge ile ilişkili olduğunu ifade eden Sağlam, sergiyle ilgili şunları söyledi:

DENGE TEMELLİ SERGİ

“Günlük yaşamda hepimizi ilgilendiren ve belleğimizde dengede tutmaya çalıştığımız durumlar, yığınlar, birikimler, istifler var. Heykel gibi dolaylı bir yolla da olsa bu tür dinamikler üzerinde yeniden düşünmeyi önemli buluyorum. Eserlerin tümü yalın geometrik birimlerin çoğalması ve üst üste, yan yana, iç içe yığılmasıyla oluşuyor. Eserlerin tümünün kendine özgü bir hareketle tamamlandığını ve belirsiz bir jest ile boşluğa açıldığını söyleyebiliriz.”

ÖZGÜRLÜK ALANI

Sanat ve heykel ile ilgili değerlendirmelerde bulunan sanatçı, “Sanatın alanı özgürlüklerin tanımlandığı bir alandır. Bu yanıyla toplumun tüm kesimleri için yaşamsal öneme sahiptir. Ne yazık ki sanat deyince sorunların öne çıktığı, polemikler, tabular ve yasakların akla geldiği bir dönemdeyiz. Heykel sanatı için de durum farklı değil” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!