Saflığın simgesi Ankara

Güncelleme Tarihi:

Saflığın simgesi Ankara
Oluşturulma Tarihi: Nisan 26, 2012 22:10

TED öğrencileriyle söyleşiye katılan ünlü yönetmen Ömer Faruk Sorak, Ankara’nın kendisi için “saflığın ve temizliğin” simgesi olduğunu ifade etti.

Haberin Devamı

AŞK Tesadüfleri Sever, Vizontele, G.O.R.A, Vahşi Batı, Sınav gibi filmlerle tanınan yönetmen Ömer Faruk Sorak, TED Ankara Koleji Vakfı Özel Lisesi öğrencileri ile “İletişim ve Sinema” üzerine söyleşi gerçekleştirdi. Sorak söyleşide, Ankara’nın kendisi için “saflığın ve temizliğin” simgesi olduğunu söyledi.
Vizontele’yle başlayan yönetmenlik hayatına nasıl başladığını anlatan Sorak, söyleşide öğrencilerin sorularını yanıtladı. Söyleşi öncesinde TED Ankara Koleji mezunu Mert Çetinkaya, Hayal Bekçisi adlı grubuyla Aşk Tesafüfleri Sever filminde çalan “Kafes” adlı şarkısını seslendirdi.  Sorak, Ankara’yla ilgili anılarını şu sözlerle anlattı:

“Ankara’da benim çocukluğumun geçtiği mahallede, yani Kurtuluş’tan Çankaya’ya olan bölümde bir çocuk olarak ne kadar güvenle dostluklar kurarak hayat geçirdiğim dönemi hatırlıyorum. Hala öyle olmadığını biliyorum ama buna rağmen Ankara, bunu bana yaşattığı için ‘saflığın, temizliğin’ simgesidir. Bu, son filmi Ankara’da yapmak isteyişimin temel sebeplerinden biridir. Bu sektörle ilgili birçok şey yapma kararını Ankara verdirmişken Ankara’ya ait bir şey yapmamak haksızlık olurdu diye düşündüm.”

Haberin Devamı

Foto Cumali’de çıraktım

Bir bölümü Ankara’da geçen Aşk Tesadüfleri Sever filmiyle ilgili bazı hikayelerin kendi hayatına dair olduğunu ifade eden Sorak, filmde geçen “Foto Turgut”un aslında kendi oturdukları mahallede küçükken, yazları çırak olarak bir şeyler öğrenmeye çalıştığı “Foto Cumali” olduğunu belirtti. Babasının fotoğraf makinesiyle kendince foto romanlar çekerek sektöre ilgisinin başladığını söyleyen Sorak, “O dönemlerde hayatımızda var olan yazlık sinemalar vardı. O zamandan itibaren yazlık sinema duygusu bende o heyecanı yarattı. İlk çektiğimiz ‘Vizontele” filminde de yazlık sinemanın olması bir tesadüf değildir benim için. Ankara Üniversitesi İletişim Fakültesi’ni de bu bilinçle isteyerek seçtim” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!