Sacide 32 yıl sonra sahnede

Güncelleme Tarihi:

Sacide 32 yıl sonra sahnede
Oluşturulma Tarihi: Eylül 30, 2016 15:53

'Evde kalmış’ diye yaftalanan bir kadının yaşadıklarını ve kadınların sorunların anlatan ‘Sacide’ isimli tiyatro oyunu, 32 yıl aradan sonra yeniden Devlet Tiyatrosu’nda (DT) sanatseverlerle buluşacak.

Haberin Devamı

Oyun, bugün saat 20.00'de Altındağ Tiyatrosu’nda prömiyer yapacak. Oyunun yönetmeni Pervin Ünalp, Ülker Köksal'ın 1972’de kaleme aldığı oyunda, kadının kimlik arayışını ve farkındalığının anlatıldığını söyledi. Devlet Tiyatroları tarafından oyunun en son 1984'te oynandığını anlatan Ünalp, kadına şiddet sorununun güncelliğini koruduğunu dile getirdi. Oyunda kadınların toplumdaki yeri, kadına şiddet gibi birçok konunun naif şekilde anlatıldığını aktaran Ünalp, sözlerini şöyle sürdürdü:

‘İNSANIN İÇİ ACIYOR’

"Oynandığı dönemde çok ilgi görmüş ve insanların unutamadığı bir oyun olmuş. Çünkü kadına şiddet, kadının toplumdaki yeri gibi bir konu çok naif bir şekilde anlatılmış. Oyun halen geçerliliğini koruyor. Kadına şiddetin arttığı bu dönemde yadırgamadan izlenecek, eskimeyen bir oyun. Bu oyunu 32 yıl sonra tekrar sahneye koyuyoruz, hala aynı konunun geçerli olması kötü tabii. Keşke bu oyunu okuduğumda bu konu eskidi diyebilseydim. Ben bu devirde 'kadına şiddet mi kaldı' diyebilseydim. Ama giderek o kadar artıyor ki insanın içi acıyor."
Oyunda, Sacide’yi Fulya Koçak oynuyor. Çetin Azer Aras, Koray Karaca, Neriman Kılıç, Serap Kunak, Orkide Çivicioğlu, Koray Karaca, Neşlişah Yalçınkaya, Tuğçe Soncu, Müge Aras, Eylül Amaç rol alıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!