Sabıkalı caddede polis nöbette

Güncelleme Tarihi:

Sabıkalı caddede polis nöbette
Oluşturulma Tarihi: Mart 22, 2017 16:39

İstasyon Caddesi’nde geçtiğimiz hafta yaşanan kaza sonucu, iki yayayın hayatını kaybetmesi ve 5 yaşında bir çocuğun ağır yaralanmasının ardından trafik polisleri bölgedeki tedbirlerini artırdı.

Haberin Devamı

Cadde üzerinde devriye gezen ekiplerin yanı sıra trafik lambalarına konuşlandırılan polisler kural ihlali yapan sürücülere anında müdahele ediyor. Bölgede yaşanan kazalara dikkat çeken çevre sakinleri de toplu taşıma araçlarının kuralsızca yolcu indirip bindirmesi ve hız limitlerinin üzerinde seyretmesine dikkat çekiyor. Geçtiğimiz hafta yaşanan ölümlü kazaya şahit olan bir esnaf şunları söyledi:

KURALSIZCA TRAFİKTELER

Bölgede yaşanan kazaların büyük bir kısmı ÖTA VE dolmuş şoförlerinin kural ihlalleri sonucu gerçekleşti. Yaya geçitlerinde yolcu indiriyorlar, Birbirlerinden yolcu almak için hız limitlerinin üzerine çıkıyorlar. Kuralsızlıkları yüzünden hem trafik aksıyor hemde kazalara davetiye çıkarıyorlar”

ÖTA YAYALARA ÇARPMIŞTI

17 Mart’ta İstasyon Caddesi ile Şehit Hikmet Özer Caddesi’nin kesişimde bir Özel Toplu Taşıma Aracı’nın (ÖTA) çarptığı Filiz K. ve annesi Fikrikye K. hayatını kaybederken 5 yaşındaki çocuğu Ege K. ağır yaralanmıştı. Kaza sonrası çevredeki vatandaşlar süratli olduğu iddiasıyla ÖTA sürücüsüne tepki gösterirken, hız iddiasının doğru olmadığını savunan Midibüs ve Halk Otobüsleri Esnaf Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, yayaların kırmızı ışıkta geçtiğini öne sürmüştü.

Haberin Devamı

Sabıkalı caddede polis nöbette

Son kazanın yaşandığı, İstasyon Caddesi ile Şehit Hikmet Özer Caddesi’nin kesişimdeki trafik lambalarındada gün boyu trafik polisleri görev yapıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!