Sabıka kabarıyor

Güncelleme Tarihi:

Sabıka kabarıyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2016 14:39

Yaşamkent’teki sabıkalı kavşakta dün yine kaza yaşandı. Geçen ay 4 yaşındaki bir çocuğun hayatını kaybettiği kazanın ardından mahalleli sinyalizasyon konulmasını isterken, Yaşamkent Mahalle Muhtarı Ayla Özsuer, “Defalarca dilekçe yazdık ama hala ses yok” dedi.

Haberin Devamı

Ankara Hürriyet’in, 4 yaşında bir çocuğun hayatını kaybettiği kazanın ardından ‘Sabıkalı kavşak can aldı’ manşetiyle 22 Şubat 2016 tarihinde gündeme getirdiği Yaşamkent’teki sinyalizasyonsuz kavşakta dün sabah yine kaza yaşandı. Mahalle sakinlerinin çabalarına rağmen hiçbir çalışmanın yapılmadığı 3158 ve 3061’inci caddelerin kesiştiği sabıkalı kavşakta, Ümitköy-Kızılay seferini yapan dolmuş ile bir araç çarpıştı. Çarpmanın etkisiyle yol kenarındaki boş araziye savrulan dolmuştaki yolculardan biri camdan dışarı fırladı. Diğer yolcular ile dolmuş sürücüsü ve diğer aracın sürücüsü ise kazayı sıyrıklarla atlattı. Olay yerine gelen 112 Acil Sağlık ekipleri, yaralılara müdahale etti. Kanaması olan yaralılar, tedavi için ambulanslarla Atatürk Hastanesi’ne kaldırıldı. Can kaybının yaşanmadığı maddi hasarlı kaza nedeniyle yaklaşık yarım saat aksayan kavşak trafiği, araçların kaldırılması ve yolun temizlenmesinin ardından normale döndü.

Haberin Devamı

ÖNLEMLEMLER ALINMALI

Daha önce yaşanan ölümlü ve maddi hasarlı kazalara dikkat çeken mahalle sakinleri ise kazalara önlem alınmamasına tepki gösterdi. Vatandaşlar, şu ifadeleri kullandı:
“Yapılacak sinyalizasyon olası bir can kaybının önüne geçecek, ama ilgilenen yok. Kaldırım, sinyalizasyon ve hız kesici bariyerler konulmazsa kazaların önü alınamaz. 4 yaşındakiçocuğun ölmesi ile sonuçlanan kazadan sonra yaşanan ikinci büyük kaza oldu.”

HER GÜN BİR KAZA

YAŞANAN kazalara isyan eden Yaşamkent Mahalle Muhtarı Ayla Özsuer ise şöyle konuştu:
“Defalarca dilekçe yazdık ama hala ses yok. Yetkililerin bu kadar duyarsız olmasına şaşırıyorum. Her gün bir ölüm. Maddi hasarlı kaza yaşanıyor, insanlar yaralanıyor. İnsanlar artık o kavşaktan geçmez oldu. Her gün can pazarı yaşanıyor. Korkuyorlar. Şikayetlerimizi sürekli iletiyoruz. Arıyorlar, yolları tarif ediyoruz ama gelen yok. Oraya koyacakları bir trafik ışığı ama yapmıyorlar.”

Sabıkalı kavşakta, 4 yaşındaki çocuğun hayatının kaybettiği ölümlü kazadan bir hafta sonra da maddi hasarlı bir kaza meydana gelmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!