Ruslardan kışa veda

Güncelleme Tarihi:

Ruslardan kışa veda
Oluşturulma Tarihi: Mart 11, 2019 14:07

Rusların kışa veda ettikleri ve baharın gelişini kutladıkları ‘Maslenitsa Bayramı’, Ankara’da da kutlandı. Panora AVM’deki kutlamada St. Petersburg’dan gelen Şarkı ve Dans Tiyatrosu gösteri yaptı.

Haberin Devamı

Rus Kültür Derneği tarafından Rusya’nın Ankara Büyükelçiliği’nin desteğiyle düzenlenen ‘Maslenitsa Bayramı’, bu yıl, önceki yıllara göre daha büyük çapta etkinliklerle kutlandı. Kutlamalar kapsamında St. Petersburg Şarkı ve Dans Tiyatrosu ile Rus spor oyunu ‘Gorodki’, Ankaralılarla buluştu.

GELENEKSEL BAYRAM

Panora AVM’deki kutlamalara Ankara’da yaşayan yüzlerce Rus vatandaşı katıldı. Katılımcılar arasında Rusya Büyükelçisi Aleksey Yerhov ve Irina Yerhova da yer aldı. Büyükelçi Yerhov, konuşmasında Maslenitsa ile ilgili olarak şunları söyledi: “Bu devlet bayramı değildir, bizim geleneksel bayramımızdır. Bu bayramımızın kökleri nereye dayanıyor ben bile bilmiyorum ama Rus halkının derin tarihinden geldiğine inanıyorum. Bana göre Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkiler hiç olmadığı kadar gelişmiş durumda. 2019 yılı her iki ülkede çapraz bir kültür yılı olarak ilan edildi. Bu yüzden her iki ülkenin bayramlarını kutlamaya devam edelim.”

Haberin Devamı

Ruslardan kışa veda

ANKARA’DA 10 BİN RUSÇA KONUŞAN VAR

Rus Kültür Derneği Başkanı Larissa Lutkova Türkkan da, dernek ve bayramla ilgili olarak “Ankara’da 10 bin Rusça bilen kişi yaşıyor. Bizler için bu, çok büyük bir sorumluluk ve destek. Maslenitsa ‘Kışa veda’ anlamına geliyor. Maslenitsa’dan sonra 40 gün oruç tutuluyor. Bizim inançlarımıza göre 40 günlük oruçta hayvansal ürünler yenmiyor. Dernek olarak 20 yıldır Türkiye’de ikamet ediyoruz. İnsanların bizi artık kabul ettiğini görüyoruz ve kendi kültürümüzü tanıtmak için organizasyonlar yapıyoruz” diye konuştu.

Ruslardan kışa veda

RUS HALK DANSLARI

St. Petersburg Şarkı ve Dans Tiyatrosu, katılımcılara müzik ve dans gösterisi sundu. Geleneksel Rus dansları ve müzikleri, büyük ilgi gördü. Kutlama, soğuk kış günlerini temsil eden ve ‘Kış Cadısı’ olarak bilinen korkuluğun yakılması ile sona erdi. Bovlinge benzeyen ve uzun sopalarla hedefleri devirme üzerine kurulu Gorodki için St. Petersburg Gorodki Spor Federasyonu Başkanı Yevgeniy Artamonof ve başkan yardımcısı Sergey Oblogin, eğitimler verdi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!