Rövanşı kazanma hesapları

Güncelleme Tarihi:

Rövanşı kazanma hesapları
Oluşturulma Tarihi: Aralık 19, 2020 01:22

Beştepe’nin iki yakasında da çalışan tecrübeli teknik adam, bu süreçte lig maçlarında sadece bir kez rakip oldu. Geçen sezonun ilk yarısında oynanan müsabakayı, sarı-lacivertliler 2-1 kazandı.

Haberin Devamı

Süper Ligde hafta sonu oynanacak Gençlerbirliği-Ankaragücü derbisi, iki takımın puan cetvelindeki yeri nedeniyle büyük önem taşırken, Gençlerbirliği’nin başında bulunan Teknik Direktör Mustafa Kaplan açısından da ayrı değerde. Uzun yıllardır hem Ankaragücü hem de Gençlerbirliği’nde farklı görevler üstlenen Kaplan, yaklaşık 10 yılı aşkın süredir, iki takımda farklı dönemlerde teknik patron olarak çalıştı. Sezon başında Gençlerbirliği’nde Sportif Direktörlük görevini yürüten Kaplan, 8. haftada 2-1 kaybedilen Medipol Başakşehir yenilgisinin ardından Mert Nobre ile yolların ayrılması sonrasında, teknik patronluk koltuğuna oturdu.
Beştepe’de uzun süre görev yapan Kaplan’ın bu süreçte, lig maçlarında, Ankaragücü ve Gençlerbirliği’nin başında iken diğer takıma karşı sadece bir kez rakip olması ise dikkat çekti.

A.GÜCÜ 6 SEZON UZAK KALDI

Beklentilerin aksine, Kaplan’ın görev yaptığı dönem içinde, iki takımın ligde bir kez karşı karşıya gelmesinin iki nedeni var. Ankaragücü, 2011-2012 sezonunda; önce Süper Lig, ardından da Birinci Futbol Ligi’nden, İkinci Futbol Ligi’ne düşüp, mücadelesini o kulvarlarda verdiğinden, iki takım ligde mücadele etme şansı bulamadı. Ankaragücü ile Gençlerbirliği’nin Süper Lig 2011-2012 sezonunda karşılaştığı dönemde, sarı-lacivertlilerin başında; Ziya Doğan ve Hakan Kutlu, kırmızı-siyahlıların başında ise Fuat Çapa vardı. Ankaragücü, sonraki 6 sezonda Süper Lige uzak kaldı. Sarı-lacivertliler, 2018-2019 sezonunda yeniden Süper Ligde mücadele etme hakkı kazanırken, bu kez, bir sezon önce Gençlerbirliği, Süper Lige veda ettiğinden, iki takımın aynı kulvarda buluşması gerçekleşmedi.
2019-2020 futbol yılında, iki takımın Süper Lig arenasında yolları yeniden kesişti. 7 yıl sonraki ilk lig kapışmasına çıkılırken, Gençlerbirliği’nin başında Mustafa Kaplan, Ankaragücü’nün başında da yıllarca Gençlerbirliği’nde kaptanlık yapan Metin Diyadin bulunuyordu. Eryaman Stadı’nda oynanan 6. haftadaki derbi mücadelesini, Ankaragücü 2-1 kazandı. 23. haftadaki rövanşta ise Gençlerbirliği’nin Teknik Direktörü Hamza Hamzaoğlu, Ankaragücü’nün Teknik Direktörü Mustafa Reşit Akçay’dı. O karşılaşmadan 1-0’lık skorla galip ayrılan taraf, Gençlerbirliği’ydi.

KUPADA DA BİR EŞLEŞME OLDU

Ankaragücü ile Gençlerbirliği, 10 yıllık süreçte Türkiye Kupası’nda da bir kez karşılaştı. 2010-2011 sezonu grup müsabakası 1-1 sona ererken, Ankaragücü sahaya Ümit Özat, Gençlerbirliği ise Ralf Zumdick yönetiminde çıktı. Özel maçta ise Kaplan, Gençlerbirliği’nin başında, Ankaragücü’ne karşı yine 2019-2020 sezonu öncesinde oynanan TSYD Ankara Şubesi Futbol Turnuvası’nda rakip oldu. Kırmızı-siyahlılar, o mücadeleden 2-0 galip ayrıldı. Takımı son iki lig maçında; Alanyaspor ve Erzurumspor’a karşı galibiyet alan Mustafa Kaplan, yarın oynanacak derbiyi kazanıp, hem seriyi üç maça çıkarmayı, hem de geride kalan sezonki yenilginin rövanşını almayı hedefliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!