Rotaryler 102. yılı görkemli kutladı

Güncelleme Tarihi:

Rotaryler 102. yılı görkemli kutladı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 27, 2007 00:00

Rotarylerin kuruluşunun 102. yıldönümü, Sheraton Oteli’nde düzenlenen görkemli bir geceyle kutlandı. Rotaryenler şık giyimleriyle göz kamaştırdılar.

Tüm dünyada bir milyon iki yüz binden fazla üyesi bulunan Rotary kulüplerinin kuruluşunun 102. yıldönümü, Sheraton Oteli’nde düzenlenen görkemli bir baloyla kutlandı. Rotarylerin Türkiye ve Türki Cumhuriyetleri’ni de kapsayan 2430. bölge dönem guvernörü Ali Akıncı ve Ankara Rotary Kulübü Başkanı Aydın Yuluğ’un ev sahipliğinde gerçekleşen geceye, kalabalık bir davetli topluluğu katıldı. Erkek Rotaryenlerin smokin, bayanların ise koyu renk tuvaletlerle katıldıkları gece, tam anlamıyla bir şıklık yarışına döndü. Hanımlar, şık giyimleri ve güzellikleriyle göz kamaştırdılar.

EŞYA PİYANGOSU

Rotaryenler, doyasıya eğlendikleri bu güzel gecede, 102. yaşlarını da kutladılar. Gecenin ilgi çeken bir diğer ayrıntısı ise ünlü ressam Hikmet Çetinkaya’nın bir tablosunu eşya piyangosu için bağışlaması oldu.

Türkiye’de 52. yılı

Toplum yararına hizmet amacıyla kurulan Rotary kulüplerinin Türkiye’ye geliş tarihi 1955. 2430. bölgede toplam 93 Rotary kulübünün bulunduğunu belirten dönem guvernörü Ali Akıncı, bu yıl 50 bin kişiye okuma yazma eğitimi vermeyi amaçladıklarını söyledi. Akıncı, yaptıkları işlerle ilgili bilgi verdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!