Robotlar görsel şölen yaşatacak

Güncelleme Tarihi:

Robotlar görsel şölen yaşatacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 31, 2010 00:00

Çankaya Üniversitesi Yapay Zeka ve Robotik Topluluğu tarafından 10-11 Nisan 2010 tarihlerinde üçüncüsü düzenlenecek olan RoboÇankaya 2010 Robot Etkinlikleri izleyicilere gerçek bir görsel şölen sunmaya hazırlanıyor.

TÜRKİYE çapında teknik lise ve üniversitelerden öğrencilerinin geliştirmiş oldukları robotların birçok kategoride kıyasıya yarışacağı etkinlikte aynı zamanda seminerler, söyleşiler, paneller, robot şovları ve sektörden bir çok sürpriz isim de yer alacak. Bu yıl düzenlenecek olan etkinlikte; geçen yıl gerçekleştirilen Sumo, Mini Sumo, Çizgi İzleyen ve Serbest Kategorideki robot yarışmalarına ek olarak RoboÇankaya 2010 Robot Etkinlikleri kapsamında ilk kez Çoklu Mini Sumo, Merdiven Çıkan, Triatlon ve Siyah-Siklet Kategorilerinde robot yarışmaları da gerçekleştirilecek.

Sumocu robotlar geliyor

Kategoriler arasında, Slalom ? Çizgi izleyen ? Labirent parkurlarından oluşacak olan Triatlon Kategorisi ve klasik Sumo yarışmalarındaki “rakip robota zarar vermeme” sınırlamasının kaldırıldığı Siyah-Siklet Kategorisi’nin de büyük ilgi çekmesi bekleniyor. Her yıl giderek genişleyen organizasyon kadrosu ve artan etkinlikleriyle Türkiye’ de robot teknolojilerinin gelişmesine katkı sağlamaya bu yıl da devam edecek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!