RİNGE İNGİLİZ MODELİ

Güncelleme Tarihi:

RİNGE İNGİLİZ MODELİ
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2013 01:09

Boks Federasyonu Başkanı, yeni projelerle birlikte branşa ilginin artacağını söyledi.

Haberin Devamı

Rus ve Küba modelinden beklenen verimi alamadıklarını vurgulayan Eyüp Gözgeç, “İngiliz modeline geçiyoruz. Türkiye Şampiyonası’na artık gruplarda ilk 4’e giren sporcular katılacak. Boks Spor Okulu’nden yetişecek boksörler, milli takımın temelini oluşturacak” dedi.

Türk boksu yeniden yapılanmaya gidiyor. Federasyon Başkanı Eyüp Gözgeç, uluslararası federasyon tarafından yapılan kural değişiklikleri ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaparken, daha önce verim alamadıkları Rus ve Küba modellerini terk edeceklerini ve İngiliz stiline geçeceklerini söyledi.
Türk boksuna olan ilgiyi arttırmak ve salonlara daha çok seyirci çekebilmek için yürüttükleri projeler hakkında bilgi veren Gözgeç, boksörlerin kullandıkları kaskın sağlığı korumada yüzde 2,5’lik bir etkisi olduğunun tespit edildiğini belirterek, “Kask, Haziran’dan itibaren büyüklerde kullanılmayacak. Türkiye Şampiyonası’nda boksörler kasksız mücadele edecek” dedi.
Gözgeç, Uluslararası Boks Birliği’nin (AIBA) puanlama sisteminde de değişikliğe gittiğini belirtip “5 hakem, 10 puan üzerinden, raunt bitiminde puanlama yapacak. Bilgisayar, 3 puanı esas alacak bir seçme gerçekleştirecek. Yaş grubunda da değişikliğe gidildi. Daha önce gençlerdeki sporcular, büyüklerde de müsabakalara çıkabiliyordu. Bundan sonra 19 yaşın altındaki sporcular, büyükler kategorisinde yarışamayacak” diye konuştu.

Haberin Devamı

ÇANTASINI ALAN ŞAMPİYONAYA GİDEMEYECEK

Türkiye şampiyonalarında elit sporcuların yer almasını sağlayıp, seyirciyi salona çekmeyi hedeflediklerini dile getiren Gözgeç, şunları söyledi:
“Türkiye’yi 3 bölgeye ayırdık. 3 bölgede grup maçları yapılacak. Gruplarında ilk dörde girenler Türkiye Şampiyonası’nda mücadele edecek. Bundan sonra, eline çantasını alan şampiyonaya katılamayacak. Federasyon olarak altyapıya büyük önem veriyoruz. Erzurum’da 20 kişilik bir boks okulu açtık. İkinci okulu, Kastamonu’da açacağız. Milli takımların temelini bu okullarda oluşturmayı, 2016 ve 2020 olimpiyatlarına gidecek kadroları buralardan çıkarmayı hedefliyoruz.”

Haberin Devamı

ANTRENÖRDE ROTA İNGİLTERE’YE ÇEVRİLDİ

Türk boksuna yeni model getirdiklerini ifade eden Özgeç, İngiliz antrenörler Terry Edwards ve John David Packnell ile anlaştıklarını söyledi. İngilizlerin disiplinli ve prensipli olduğunu dile getiren Eyüp Gözgeç, “Daha önce Rus ve Kübalı antrenörler denendi ama gerekli verim alınamadı. Şimdi İngiliz modeline geçiyoruz” dedi.
Kazakistan’da düzenlenen Dünya Şampiyonası’nda 2013’ün spor adamı ödülünün AIBA tarafından kendisine verildiğini hatırlatan Gözgeç, “Bu ödülün, Türk boksu adına büyük bir onur olduğunu düşünüyorum. 2014’te AIBA genel kurulu yapılacak. 2016 Olimpiyatlarının Avrupa elemelerinin hangi ülkelerde yapılacağı ile ilgili seçimin ilk toplantısı ise Temmuz ayında Antalya’da olacak. Şu an 25 aday var. Uluslararası alanda yoğun bir çalışma yürütüyoruz. Profesyonel boksun içinde yer alma yönünde girişimlerimiz de son aşamaya geldi” değerlendirmesini yaptı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!