Rezidanslı plan yargı yolunda

Güncelleme Tarihi:

Rezidanslı plan yargı yolunda
Oluşturulma Tarihi: Kasım 29, 2016 02:00

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, Büyükşehir Belediye Meclisi’nin TRT Arı ve Orkut stüdyolarının bulunduğu alana ilişkin oy çokluğu ile kabul edilen plan değişikliği kararını yargıya taşıyacak.

Haberin Devamı

Stüdyoların da bulunduğu binanın yerine yapılacak yeni inşaat için rezidansın da bulunduğu farklı kullanımların önerildiği plana tepki gösteren Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan özetle, şunları söyledi: “Bu yıkımlar, sadece bir binanın yıkımı değildir. Sistematik bir yıkım sürecinin parçasıdır. Rant ekonomisi ve Cumhuriyet’le hesaplaşmanın mekansallığını ifade eden ülkedeki sembol binaların yıkım süreci şimdi de ‘Arı Stüdyoları’ olarak kullanılan Arı Sineması yerleşkesine gelmiştir. Her yıkılan binada Cumhuriyet değerleri yara alıyor. Yıkımlara karşı mücadele topyekündür.”

KALE YAP-BOZA ÇEVRİLDİ

Mimarlar Odası ayrıca, Büyükşehir Belediyesi’nin Ankara Kalesi’nin çevresinde yaptığı ‘Kale Önü Dükkanlar ve Meydan Düzenleme İşi’ çalışmalarını da eleştirdi. Çalışmaların, kale surlarının çökmesine neden olabileceğini ileri süren Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan “Büyükşehir’i uyarmıştık. Ankara Kalesi’nde önce bilimden uzak, özensiz çalışmalarla surların güvenliğini tehlikeye atacak duvar yaptı. Şimdi de aynı özensizlikle tarihi bölgeye dozer ve kepçeyle girerek, 2 ay önce yaptığını yıkıyor. Madem yıkacaktın niye yaptın? Gökçek yaptığı duvarı yıkıyor, Ankara Kalesi yap-boza çevrildi” ifadelerini kullandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!