Referans hastanenin örnek polikliniği

Güncelleme Tarihi:

Referans hastanenin örnek polikliniği
Oluşturulma Tarihi: Mart 25, 2016 14:39

Ülkemizin ‘referans’ hasteneleri arasında olan Ankara Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi, yoğun hasta talebini semt poliklinikleriyle karşılayarak, sağlık hizmetlerini Başkentlilerin yaşadıkları bölgelere taşıyor.

Haberin Devamı

Bir asrı geride bırakan, Türkiye’nin en köklü hastanelerinden biri olan Ankara Numune Hastanesi, son hizmet noktası Sıhhiye Semt Polikiliği’nde 15 farklı branşta Başkentlilere sağlık hizmeti veriyor. Ek binalarla hastanenin bilgi birikimini tüm Ankaralılara ulaştırmaya çalıştıklarını belirten Hastane Yöneticisi Doç. Dr. Nurullah Zengin, hekim ve yatak sayısıyla Sağlık Bakanlığı’nın en kapsamlı hastanesine yakışan bir poliknik oluşturduklarını kaydetti.

İŞLEMLER AYNI GÜN BİTİYOR

Türkiye Kızılay Derneği’nin bünyesinde hizmet veren tıp merkezinin bulunduğu binayı devralarak Sıhhiye’de hizmet vermeye başlayan polikinikte dahiliye, nöroloji, genel cerrahi, göz, kulak-burun-boğaz, pskiyatri, kadın hastalıkları, fizik tedavi ve rehabilitasyon, dermatoloji, aile hekimliği, diş sağlığı ve hastalıkları, sigara bıraktırma, kalp damar, göz elektro fizyolojisi, ehliyet, ilaç, işe giriş raporu ve heyet raporu gibi sağlık hizmetleri vatandaşlara sunuluyor. Hergün ortalama 500 hastanın hizmet aldığı polikinlikte vatandaşlar aynı gün içerisinde randevu alıp, işlemlerini tamamlayabiliyor. Ayrıca ehliyet, ilaç, işe giriş ve heyet raporu almak isteyen vatandaşlar yine aynı gün içerisinde işlemlerini sonlandırabiliyor.

Haberin Devamı

Referans hastanenin örnek polikliniği

HER AY 200 TİRYAKİ KURTARILIYOR

Poliklinik bünyesinde hizmet veren Sigara Bırakma Merkezi’nde kişiye özel olarak hazırlanan programlar yardımıyla, vatandaşların zararlı alışkanlıklarından kurtulmaları sağlanıyor. Bugüne kadar 5 bin 128 kişinin sigarayı bırakmak için başvurduğu polikinlikte her ay ortalama 200 vatandaş bağımlılığı ile vedalaşıyor. Poliklinikte bulunan Boyun ve Bel Fıtığı Okulu’nda, vatandaşlar alışıgelmiş fizik tedavi hizmetlerinin yanı sıra, aldıkları eğitimler sonucunda tedavilerini bir eğitmene ihtiyaç duymadan kendileri yapma imkanına sahip olabiliyor.

ANNELERE GEBE OKULU

Gebelere özel olarak sunulan eğitimlerle, doğum ve doğum sonrası süreçler ile ilgili bilgilendirilen anne adayları, Gebe Okulu’nda yer alan özel salonlarda kendileri için gerekli olan egzersiz prorgramlarıyla daha sağlıklı bir gebelik dönemi geçiriyor. Gelişmiş göz elektrofizyolojisi ünitesi yardımıyla yapılan testlerle görme sorunu yaşayan hastalara erken tanı konularak, gerekli görülenler hastanelere sevk ediliyor.

BAKMADAN GEÇME!