Ramaza ayında ekmeğe zam yok

Güncelleme Tarihi:

Ramaza ayında ekmeğe zam yok
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2007 00:00

Türkiye Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Halil İbrahim Balcı, şu an geçerli olan 2 YTL’lik ekmek kilogram fiyatının, Ramazan ayında kesinlikle artış göstermeyeceğini bildirdi.

Balcı, Federasyon Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, geçen ay "un fiyatlarının arttığı ve daha önce 32 YTL civarında seyreden fiyatların 37-39 YTL aralığına yerleştiğini" söylediklerini hatırlattı. Gerekli çalışmalara acilen başlanmasını isteyen Balcı, ülke genelinde 2 YTL olan ekmeğin kilogram fiyatının artmaması için tedbir aldıklarını belirtirken, "Şu an geçerli olan 2 YTL’lik ekmek kilogram fiyatı, Ramazan ayında kesinlikle artış göstermeyecek" dedi.

Pideye zam gelebilir

Halil Balcı, Pide fiyatının bu Ramazanda 75 YKr olmasının düşünüldüğünü belirtirken, Ankara’da geçen sene ve önceki sene pide fiyatlarının değişmediğini ve 300 gramlık pidenin 60 YKr’den satıldığını hatırlattı. Halil İbrahim Balcı, Ramazana özel hazırlanan pidelerin fiyat olarak ekmeğe göre yüzde 20-25 daha fazla olacağını, bunun da "makul" olduğunu söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!