Rahiplerin savaş dansı

Güncelleme Tarihi:

Rahiplerin savaş dansı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 20, 2007 00:00

Çin Halk Cumhuriyeti Hunan Eyaleti akrobasi ve Shaolin grubu Ankara’da gösteri sundu. Büyükelçi Guoxiang "Ankaralılar Çin’in kültüründen bir parça tanımış oldu" dedi.

ÇİN Halk Cumhuriyeti Hunan Eyaleti Akrobasi ve Shaolin Grubu, Başkentlilere unutulmaz bir gösteri sundu. Büyükşehir Belediyesi ve Çin Halk Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği’nin birlikte gerçekleştirdiği gösteride Shaolin rahipleri performanslarıyla gösteriyi izleyenleri büyüledi.

BÜYÜK ALKIŞ ALDILAR

Kocatepe Kültür Merkezi’ndeki gösteriyi, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile Çin Halk Cumhuriyeti’nin Ankara Büyükelçisi H.E. Sun Guoxiang de izledi. 1950 yılında kurulan ve 50’ye yakın ülkede gösteri yapan grubun gösterisi, izleyenlerin büyük beğenisini kazandı. Shaolin’in Kung-fu boksuyla başlayan gösterisinde, camın içinden geçen uçan çiviler, mızrakların ucunda kaldırılan Kung-fu ustası, sırıklarla nefes egzersizi ile avize dengesi seyircilerden büyük alkış topladı.

Çin kültürünü bize tanıttılar

Akrobatlar, hayvan taklidi gösterisinin ardından, seyircileri sahneye davet ederek yaptıkları hayvan hareketlerini tekrarlattılar. Seyircilerden bazılarının akrobatların yaptıklarını yapmaya çalışması eğlenceli anların yaşanmasına neden oldu. Gösteri sonunda bir konuşma yapan Büyükelçi H.E. Sun Guoxiang, "Gösterinin yapılmasından son derece memnunum, Ankaralılar Çin’in kültüründen bir parça tanımış oldu" dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!