Rabbim keçilerimizin sayılarını arttırsın

Güncelleme Tarihi:

Rabbim keçilerimizin sayılarını arttırsın
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2022 16:21

Türkiye’de Ankara keçisi yetiştiriciliğiyle öne çıkan Güdül’de ‘2’nci Geleneksel Ankara Tiftik Keçisi Festivali’ düzenlendi. Festivale katılan Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, oğlak tiftik desteğini 35 TL’den 70 TL’ye, anaç tiftik desteğini de 30 TL’den 60 TL’ye çıkardıklarını açıklayarak, “Rabbim bu keçilerimizin sayılarını arttırsın” dedi.

Haberin Devamı

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, Güdül’de düzenlenen ‘2’nci Geleneksel Ankara Tiftik Keçisi Festivali’ne katıldı. Ankara keçisinin yüzde 78’inin Ankara’da, onun da yarıya yakınının Güdül başta olmak üzere çevresindeki ilçelerde yetiştirildiğini kaydeden Bakan Kirişçi, coğrafi olarak işaretlenmiş ve tescillenmiş tiftik keçisiyle ilgili bakanlık olarak bu zamana kadar verdiklerinin daha fazlasını vererek üretimi desteklemeyi sürdüreceklerini söyledi.

Rabbim keçilerimizin sayılarını arttırsın


YETİŞTİRİCİLERE DESTEK MÜJDESİ

Bakan Kirişçi özetle şunları kaydetti: “Ankara keçisi yeniden hayat buldu. Keçimizle ilgili inşallah bizde bakanlık olarak bu zamana kadar verdiklerimizin daha fazlasını vererek bu üretimi desteklemeyi sürdüreceğiz. Oğlak tiftik desteğimiz bildiğiniz gibi 35 lira iken artık bugün itibarıyla 70 lira olarak ilan ediyorum. Aynı şekilde anaç tiftikle ilgili 30 lira olan desteğimizi de 60 lira olarak ilan ediyoruz. Hayırlı uğurlu olsun. Böylece bakanlık olarak Ankara keçisi yetiştiricisi kardeşlerimize bir önceki yıla göre yüzde 100 gibi bir destek sağlamış oluyoruz. Rabbim bu keçilerimizin sayılarını arttırsın. Niteliklerini yükseltsin, bunların tiftiklerini daha kaliteli hale getirsin.” 

Rabbim keçilerimizin sayılarını arttırsın


ÜÇ ÜRETİCİYE DE BİRİNCİLİK ÖDÜLÜ

Haberin Devamı

Bakan Vahit Kirişci ve beraberindekiler festival alanındaki 'tiftik keçisi kırpma yarışması'nı izledi. Kirişci, yarışmanın ilk turunda yer alan üç üreticiyi de gayretleri nedeniyle birinci ilan etti ve birer kırpma aleti hediye etti. Festivale AK Parti Genel Sekreteri ve Ankara Milletvekili Fatih Şahin, AK Parti Ankara milletvekilleri Emrullah İşler, Zeynep Yıldız ve Lütfiye Selva Çam da katıldı.

Rabbim keçilerimizin sayılarını arttırsın

Yarışma ve çeşitli etkinliklerin düzenlendiği 2. Geleneksel Ankara Tiftik Keçisi Festivali’nde renkli görüntüler vardı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!