Pursaklar’da varlık tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Pursaklar’da varlık tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 12, 2007 00:00

Büyükşehir Belediyesi’nin Esenboğa Yolu kenarında kalan Pursaklar İlçesi’nde yaptığı yeni imar planı ilçeyi birbirine kattı. Plan, 20 binin üzerinde yurttaşın malvarlığına doğrudan etki etti.

PURSAKLAR’da Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı yeni imar düzenlemesi ilçeyi birbirine kattı. Esenboğa Yolu’nun inşaasından sonra, büyük bir keşmekeşe neden olan 20 binin üzerinde vatandaşa etki eden değişikliğe, Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in yorumu ise, "Pursaklar’da evler kibrit kutusu gibi. Yeni yolumuzun çevresi düzgün olsun istedik" oldu.

Belediyenin yeni imar düzenlemesine göre artık Pursaklar’da arsalar üzerine apartman yapmak zorlaştı. Bütün küçük arsalar birleştirilerek 4500 metrekarelik yeni parsellerde toplandı. Bu parsellerdeki inşaat büyüklüğü izni ise 1 emsal olarak belirlendi. Bu da 4500 metrekarelik araziye sadece bir apartman yapılabilmesi demek oluyor.

YOLLAR DEĞİŞİNCE

Ayrıca yeni imar planında, eski plana göre olan bazı cadde, sokak ve parkların yerleri de değişti. İlçedeki esas sıkıntı ise burada baş gösteriyor. Çünkü, sokaklara göre çok daha değerli olan cadde üzerindeki arsalar, sokak aralarına kaydı. Bu da birçok vatandaşın büyük maddi kayıplara uğramasına yol açtı. Ankara Hürriyet’e sıkıntılarını anlatan ilçeliler ise bir ağızdan şunları söylediler:

"İnsanların cadde üzerinde 500 bin YTL’lik arazileri gitti, sokaklara. Değerleri anormal düştü. Ayrıca belediyenin verdiği 4500 metrekareye 1 emsal bizi mahvetti. Eskiden müteahite verdiğimizde bin metrekarede 16 daire yapılıyordu. Şimdi 4500 metrekarede sadece 28 daire yapılabilecek.

Şu andaki plan ile arsalarımız bu 4500 metrekarelik parsellerde başkaları ile birlikte toplandı. Kimin arsası nerde belli değil. Yalvarıyoruz, bu planı çeksinler."

GÖKÇEK: DÜZGÜN OLSUN İSTEDİK

Vatandaşların şikayetlerine yanıt veren Gökçek ise şu savunmayı yaptı:

"Pursaklar’da emsal değeri önceki planda 1.6 idi. Biz bunu bire çektik. Çünkü Pursaklar’da evler kibrit kutusu gibi. Yeni yolumuzun çevresi düzgün olsun istedik. Artık büyük arazilerde minimum 7 katlı apartmanlar olacak. Yani geniş yeşil alanlar içinde birer apartman olacak. Yeşil alan bol olsun diye düşündük. Arazileri yeni planda sosyal tesis olanlarda tabii ki haklarını alacaklar."
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!