Pursaklar’da sevinç Temelli’de beklenti

Güncelleme Tarihi:

Pursaklar’da sevinç Temelli’de beklenti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2008 00:00

AKP Ankara İl Başkanı Halis Bilge’nin, Ankara’nın 19 beldesi için düzenlemeye gidileceğini açıklaması Başkent gündemini hareketlendirdi.

AKP Ankara İl Başkanı Halis Bilge’nin, Ankara’nın 19 beldesinin köy olmasıyla ilgili düzenlemeye gidileceğini açıklaması Başkent gündemini hareketlendirdi. Bilge’nin açıklamalarını İlçe belediyeleri sevinirken, beldeliğini kaybedecek belde belediyeleri tepki gösterdi. Bilge’nin açıklamalarının ardından en çok sevinen belediye başkanı ilçe olacağı açıklanan Pursaklar’ın Belediye Başkanı Selçuk Çetin oldu. İl Başkanı Bilge’nin ’İlçe olmasını istiyoruz’ dediği Temelli ile ilgili Temelli Belediye Başkanı Alaattin Bera Türkoğlu, "Tüm yatırımlarımız Başkent’in parlayan ilçesi olmak üzerine" diyerek ilçe olmak istediklerini dile getirdi.

kanun değişikliği olması halinde statü değişikliklerinden etkilenecek beldeler ve belediye bakanlarının görüşleri:

Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin: 1999 yılından beri ilçe olmak adına çalışmamız ve talebimiz vardı. Bunun meyvelerini şimdi toplamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Her ne kadar TÜİK’in kayıtlarında nüfusumuz 64 bin görünse de şu anda 100 bin nüfusu aştığımızı düşünüyorum. Zaten ilçe gibi çalışıyorduk. Emniyetle, okullarla ve diğer kurumlarla ilgili sorunları olanlar bize geliyordu. İlçe olunca hizmetler hızlanacak. Vatandaşlar artık bürokratik işlemlerini kolayca halledebilecek.

BAŞKENT’İN YENİ YÜZÜYÜZ

Temelli Belediye Başkanı Alaattin Bera Türkoğlu: İl Başkanımızın ilçe olacağımız yönündeki açıklamaları sevindirici. Temelli şu anda 750 bin nüfusa göre planlanmış bir kent. Ankara Sanayi Odası Başkent Organize Sanayi, Dökümcüler, Anadolu OSB, Türk Standartları Enstitüsü Laboratuarları be Temelli’nin kendi sanayisiyle şu anda 5 bin kişi Temelli’de istihdam ediliyor. Bunun yanı sıra gecekondu önleme bölgesinde TOKİ’yle birlikte 25 bin konut yapılıyor. İki sene içerisinde Temelli’nin nüfusu 150 bin olacak. Temelli Belediyesi bütçesi şu anda metropoldeki çoğu ilçe bütçesinden büyük. Bu bütçenin yüzde 80’i yatırım hizmetlerine gidiyor. Temelli bu yatırımlarla Ankara’nın yeni yüzü olarak kendini gösteriyor. Yeni bir sınır düzenlemesiyle Temelli İlçe olduğu takdirde tüm yatırımlarımız hak ettiği değeri bulacak.

Yenikent Belediye Başkanı Emin Özer: "TÜİK’in rakamlarına göre nüfusumuz 20 bin 700. Mevcut nüfus 30 bini aştı. TOKİ’nin son teslimiyle beraber bu rakam 35 bine çıkıyor. 25-50 yıl arasında tahmini nüfusumuz 400 bin civarında olacak. Bu rakamlar Bayındırlık ve İskan Bakanlığı raporlarında da doğrulanabilir. TEDAŞ, Telekom ve ASKİ tüm altyapıyı hazırlamış durumda. Bunları kendimizi acındırmak ve ilçe olabilmek için söylemiyoruz. Bu çalışmaların boşa çıkmaması için ve hızlanabilmesi için ilçe olmamız şart."

Köy olacak beldeler

AKP’nin 2009 seçimlerine yeni düzenlemeye girebilmek için seçimlerden bir yıl önce değişiklikleri yapmak zorunda. AKP’nin bu düzenlemeyi yapması halinde statüleri değişecek beldeler ve bağlanacağı ilçeler şöyle:

Altınova Beldesi mahalle olarak Altındağ’a bağlanacak. Karagedik, Selametli ve Bezirhane Gölbaşı’na bağlanacak. Saray, Esenboğa ve Sirekli ilçe olacak olan Pursaklar’a bağlanacak. Bağlum Keçiören’e, bağlanacak. Kutludüğün Mamak’a, Yenikent Sincan’a bağlanacak.

Çanıllı ve Sinanlı Ayaş’a bağlanırken, Oltan beldesi köy olacak. Kırbaşı ve Uruş Beypazarı’nın köyü olacak. Peçenek Çamlıdere’nin köyü olurken, Yukarı Çavundur’un Çubuk’un mahallesi olma ihtimali var.

Lalahan, Hasanoğlan ve Yeşildere Elmadağ’a; Çağa, Sorgun ve Yeşilöz köy olarak Güdül’e bağlanacak.

Haymana’ya bağlı Çalış, Bumsuz ve Yurtbeli köy olurken, Oyaca mahalle olacak

Çeltikci Kızılcaham’a; Sarıyar Nallıhan’a; Gölhöyük, Kaçarlı Çalören ve Devekovan da Koçhisar’a bağlanarak köy olacak.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!