Pul Müzesi’nde zamanda yolculuk

Güncelleme Tarihi:

Pul Müzesi’nde zamanda yolculuk
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2020 23:06

PTT Pul Müzesi’nde, 1863 yılından bugüne kadar basılan 8 bin 375 pulun yanı sıra 192 ülkenin filateli ürünleri sergileniyor.

Haberin Devamı

Müzede, 180 yıllık geçmişe sahip PTT’nin kuruluşundan bugüne kadar posta ve haberleşme alanında hizmetlerini sunarken kullandığı dağıtıcı çantası, silah, damga, mühür, telefon ve telgraf makineleri gibi objeler de bulunuyor. 3 boyutlu sinema salonuyla ana sergi bölümündeki ekranda posta ve haberleşme tarihini anlatan filmlerin gösterildiği müzede Türkiye, İtalya, Brezilya, ABD, Mısır, İngiltere, Fransa, Çin, Rusya, Avustralya, Hindistan ve KKTC’den oluşan 12 ülkenin pulları, bu ülkelere ait dünyaca tanınan sembollerden oluşan maketlerle gösteriliyor. Müzedeki Çocuk Kulübü’nde ise çocuklar kitaplar, görseller, dokunmatik oyunlar ve çizgi film sayesinde pullar ve mektuplar arasında eğlenceli vakit geçirebiliyor. Müzeyi ziyaret eden 92 bin 21’i öğrenci 272 bin 230 yerli ve yabancı, pullarla tarih ve dünya turuna çıkmış oldu. 

Haberin Devamı

Pul Müzesi’nde zamanda yolculuk

Geçmişten bugüne posta dağıtıcılarının kullandığı 8 kıyafet, kronolojik şekilde teşhir ediliyor.

Pul Müzesi’nde zamanda yolculuk

Müzede, ilk olarak 1863’te Osmanlı döneminde tedavüle sunulan puldan bugüne kadar basılan yaklaşık 8 bin 375 pul kronolojik olarak sergileniyor.

Pul Müzesi’nde zamanda yolculuk

PTT Pul Müzesi, resmi tatil günleri dışında her gün 09.00-17.00 saatlerinde ücretsiz gezilebiliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!