PTT pul ve telefon kartı satmalı

Güncelleme Tarihi:

PTT pul ve telefon kartı satmalı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 01, 2012 00:00

Kuyumculuk sektörünün bankaların ve PTT’nin haksız rekabetiyle karşı karşıya kaldığını belirten KOBİDER Başkanı Nurettin Özgenç, “PTT pul ve telefon kartı satmalı, gram altın değil” dedi.

Haberin Devamı

KÜÇÜK ve Orta Büyüklükteki İşletmeler Derneği (KOBİDER) Başkanı Nurettin Özgenç, kuyum sektörünün şimdi de bankaların haksız rekabetiyle karşı karşıya kaldığını belirtti. Özgenç, bankaların vatandaşlardan altın mevduat toplamaları ve sanal altın satışı yapmalarının günden güne arttığını belirterek, “Altın fiyatlarının rekor seviyelere yükselmesi ve bu artışın alım gücünü olumsuz etkilemesinden dolayı zor günler geçiren kuyum sektörü, şimdi de bankaların haksız rekabetiyle karşı karşıya kaldı.

Kuyumcuyu zora sokuyor

Bankaların sadece para kazanma hırsıyla hareket ederek altın sektörüne yönelmeleri, kuyumcuları zora sokuyor. Ticari kurallarla bağdaşmayan, etik olmayan bu duruma son verilmeli. Ayrıca bankalar yetmezmiş gibi PTT’nin de altın satışına yönelmesi anlaşılır gibi değil” dedi.
Özgenç, bankaların sanal altın alıp satması ve altın mevduat toplamasının etik ve ticari değerlere aykırı olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:

Haberin Devamı

Mevzuat düzenlenmeli

“Herkes mesleğini, ticaretini kendi sektöründe yapmalı. KOBİDER olarak hükümetimizden beklentimiz kamuoyunda ‘Perakende Yasası’ olarak bilinen ‘Alışveriş Merkezleri ve Büyük Mağazalar Yasa Tasarısı’nın TBMM’de görüşülerek kanunlaşması, katılım bankaları ve özel bankaların kuyumculuk sektöründeki haksız rekabetinden dolayı Bankalar Mevzuatı’nın yeniden düzenlenmesi.”

Herkesin bir alanı olmalı

Bankaların haksız rekabeti yetmezmiş gibi bir de işin içine PTT’nin girdiğini belirten Özgenç, “Herkesin satış yapabileceği bir mesleği ve alanı olmalı. Kuyumcu jeton satmadığına göre PTT de altın satmamalı. PTT pul ve telefon kartı satmalı, gram altın değil” dedi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!