Proje hazırlandı onay bekliyor

Güncelleme Tarihi:

Proje hazırlandı onay bekliyor
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2022 16:13

Ankara Büyükşehir Belediyesi(ABB) Dikimevi-Natoyolu Hafif Raylı Sistem Projesi için güzergâh ve istasyon yerleşim planlarını içeren projelerin hazırlandığını ve resmi yazı ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü’ne sunulduğunu duyurdu.

Haberin Devamı

Tamamen yeraltından yapılacak olan metro hattının projelerinin bakanlık tarafından onaylanmasının ardından ABB proje için Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı’na yatırım başvurusu yapacak. Başvurunun onaylanmasının hemen ardından yapım ihalesine çıkılacak. ABB Başkanı Mansur Yavaş, sosyal medya hesapları üzerinden yaptığı paylaşımla metro projesi hakkında, “Mamak’ı AŞTİ-Dikimevi arasındaki ANKARAY’a bağlayacak Dikimevi-Natoyolu metro projemizi tamamlayarak bugün itibarıyla Ulaştırma Bakanlığı’na sunduk. Onay işleminden sonra Sayın Cumhurbaşkanı’nın yatırım programına almasıyla birlikte yapım ihalesine çıkacağız” bilgisini verdi.

Proje hazırlandı onay bekliyor


8 İSTASYONDAN OLUŞUYOR

Ankara Şehirlerarası Terminal İşletmesi (AŞTİ) ile Dikimevi arasında çalışan ANKARAY hattına entegre edilecek olan Dikimevi-Natoyolu hattının uzunluğu 7,4 kilometre olacak. Hat Abidinpaşa, Aşık Veysel, Tuzluçayır, General Zeki Doğan, Fahri Korutürk, Cengizhan, Akşemsettin ve Natoyolu isimleriyle 8 ayrı istasyondan oluşacak. 2026 yılı için zirve saatlerde tek yönde 10 bin 874 yolcunun seyahat edeceği tahmin edilen raylı sistem hattını 2050 yılı için günde 691 bin 528 yolcunun kullanacağı öngörülüyor.

Proje hazırlandı onay bekliyor


BELPA PİSTİ 12 ŞUBAT’TA AÇILIYOR

Ankara Büyükşehir Belediyesi, BELPA Buz Pateni Tesisi’nde kısmi tadilat gerçekleştirerek yeniden hizmete açmaya hazırlanıyor. Geçici bakım ve yeni açık alan pisti yapılan tesisin açık pisti, 12 Şubat’ta kış festivali ve 13 Şubat’ta Zakkum konseriyle kentlilere kapılarını açacak. 14 Şubat Sevgililer Günü’nde ise Ankara Kent Orkestrası konser verecek. BELPA Buz Pateni Tesisi, 20 Şubat Pazar günü de BELPA’nın kuruluş yıl dönümünü mehteran takımının gösterisi ve kent orkestrasının konseriyle kutlayacak. Tesiste 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle ünlü sanatçı Burcu Güneş de bir konser verecek. 27 Mart’ta gerçekleştirilecek kış festivalinin kapanış konserinde ise Resul Dindar sahne alacak. DJ performansları, karaoke, çeşitli workshoplardan oluşan ve 45 gün sürecek kış festivali başkentlilere keyifli anlar vaat ediyor. Öte yandan ABB, BELPA Buz Pateni Tesisi’nin kapsamlı yenileme ihalesinin artan fiyatlar ve ekonomik koşullar nedeniyle katılım olmadığı için mart ayına ertelendiğini duyurdu. 378 bin 598 TL maliyetle tadilatı gerçekleştirilen tesisin kapsamlı yapımı için mart ayı içinde yeniden ihaleye çıkılması planlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!