Potanın yıldızı kaydı

Güncelleme Tarihi:

Potanın yıldızı kaydı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2016 14:27

Futbol ve kadın voleybol takımlarının mücadele ettiği kulvarlardan çekilmesinin ardından, erkek basketbol takımı da kötü başladığı sezonu büyük bir hayal kırıklığı ile noktaladı.

Haberin Devamı

Spor Toto Basketbol Erkekler Liginin Başkent temsilcilerinden Türk Telekom, ligin bitimine bir hafta kala küme düştü. Sezona çok kjtü başlayana ve bir türlü toparlanamayan mavi-beyazlılar, uzun süre ligin dibinde kalmış ve kendini bu girdapın dışına atamamıştı. Geçen hafta oynanan maçlar sonunda lige vedası çok büyük oranda netleşen Türk Telekom, deplasmanda karşılaştığı Galatasaray Odeabank’a üç kez uzatmaya giden karşılaşma sonunda 139-134 yenildi ve küme düşmesi resmiyet kazandı. Geride kalan sezonlarda, futbol ve kadın voleybol takımlarının mücadele ettiği kulvarlardan çekilmesinin ardından, erkek basketbol takımının kötü başladığı sezonu büyük bir hayal kırıklığı ile noktaması ile Başkent’in önemli bir marka değeri bir alt lige indi.

3 KEZ KUPA SEVİNCİ YAŞADI

Haberin Devamı

1954’te PTT adıyla kurulan ve 1991’den itibaren bu isimle Türkiye basketbol liglerinde mücadeleye başlayan Ankara temsilcisi, 1996’da adını Türk Telekom PTT olarak değiştirdi. 1998’de bir kez daha isim değişikliğine giden Başkent ekibi, tarihinde 5 kez Türkiye Kupası finali oynadı. Türk Telekom, 2007-2008 sezonunda finalde OYAK Renault’u yenerek kupanın sahibi oldu.
Basketbol liginde en iyi derecesini 1993-94’te normal sezonu birinci sırada bitirerek elde eden Türk Telekom, 3 kez de Cumhurbaşkanlığı Kupası’nda finale yükseldi. Ankara ekibi, 1997 ve 2008’de 2 kez kupayı müzesine götürme başarısı gösterdi. Türk Telekom, 4 kez Koraç Kupası, 2 kez Saporta Kupası ve 3 kez de Avrupa Kupası’nda mücadele etti.
Sezona Ercüment Sunter ile başlayan, Hakan Demir ile devam eden ve son olarak Burak Bıyıktay yönetiminde maçlara çıkan Türk Telekom geride kalan 31 haftada, 7 galibiyet alabildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!