Potada dibe vurduk

Güncelleme Tarihi:

Potada dibe vurduk
Oluşturulma Tarihi: Nisan 05, 2016 14:00

Türk Telekom, ligin son sırasından kurtulamazken, TED Kolejliler de sınıra dayandı. İkinci yarıda 9 hafta geride kalırken, iki takım toplam 3 galibiyet elde etti. Son hafta maçında mavi-beyazlılar, Fenerbahçe’ye son saniye üçlüğü ile kaybederken, kırmızı-lacivertliler, Ege’den mağlup döndü.

Haberin Devamı

Spor Toto Basketbol Erkekler Liginde, Başkent, tam anlamıyla kabus gibi bir sezon geçiriyor. Ligde 24 hafta geride kalırken, Türk Telekom son basamakta, Rönesans TED Ankara Kolejliler ise küme düşme hatının bir basamak üzerinde yer alıyor.İki ekip, şu ana kadar 48 lig maçına çıkarken, toplam 13 galibiyet alabildi. Rönesans TED Ankara Kolejliler, ilk yarıda play-off grubu içinde bir pozisyonda mücadele ederken, ikinci yarı ile birlikte sert bir düşüş yaşadı. Toplamda 8 galibiyet elde eden kırmızı-lacivertliler, 32 puanla 14. basamakta yer alıyor. Başkent ekibi, küme düşme hattında yer alan Torku Konyaspor’a karşı 2 galibiyetlik bir avantaja sahip. Kırmızı-lacivertliler, ikinci devrede oynadığı 9 maçta sadece, Torku Konyaspor’u yenerken, son olarak hafta sonunda İzmir’de karşılaştığı Pınar Karşıyaka’ya 90-79 mağlup oldu.Rönesans TED Ankara Kolejliler, 25. haftada sahasında Beşiktaş Sompo Japan ile karşılaşacak.

Haberin Devamı

TELEKOM’UN SON SANİYE ŞANSSIZLIĞI

Bu sezona yenilen kadro ile giren Türk Telekom, geride kalan 24 haftada ortaya koyduğu performansla hayal kırıklığı yaşattı. 24 maçta, sadece 5 galibiyet alan mavi-beyazlılar, ligi uzun süre küme düşme hattının yakınında geçirirken, son dönemde sonuncu basamağa indi ve bir türlü buradan kurtulamadı. Sezona Ercüment Sunter ile başlayan, daha sonra Hakan Demir ile yola devam eden Başkent temsilcisi, Burak Bıyıktay ile çıktığı üçüncü maçını da kaybederken, son saniye şanssızlığı yaşadı. Lig lideri Anadolu Efes maçında, rakibin, maçı uzatmaya götüren basketine engel olamayan mavi-beyazlılar, uzun süre önde götürdükleri Fenerbahçe karşılaşmasında ise bu kez son Bogdanoviç’in saniye üçlüğü ile salondan yenik ayrıldı.İkinci yarıda oynadığı 9 maçta; Demir İnşaat Büyükçekmece’yi deplasmanda, Akın Çorap Yeşil Giresun’u da Ankara’da yenme başarısı gösteren mavi-beyazlılar, 25. haftada deplasmanda Muratbey Uşak Sportif ile karşılaşacak.

KAZANMAK İÇİN ŞANS DA GEREKİYOR

Türk Telekom Başantrenörü Burak Bıyıktay, Fenerbahçe’ye karşı son saniye basketiyle kaybettikleri için üzgün olduklarını söyledi.
Bıyıktay, maçın genelinde istedikleri oyunu sahaya koyduklarını belirterek, Fenerbahçe’nin son bölümdeki sert savunmasına cevap verememelerinden yakındı. Ankara’da, Anadolu Efes’e uzatmada, Fenerbahçe’ye ise son saniye basketiyle kaybettiklerini hatırlatan Bıyıktay, şunları söyledi:“Maçın sonlarına doğru yorulduk. Maçı kazanma noktasına kadar getirdik. Harris’in son saniyelerde kullandığı serbest atışlardan ilki girseydi, skor çok daha farklı olabilirdi. Obradovic’in aldığı teknik faul sonrasında, aleyhimize çalınan birkaç düdük vardı. Bu tür maçlarda 1-2 düdük oyunu etkileyebiliyor. Bu pozisyon sonrasında oyun sertleşti, hakemler de buna izin verdi. Fenerbahçe’nin sert savunmasına cevap veremedik ve bizi yakalamalarına izin verdik. Kazanmak için bazen insana şans da gerekiyor.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!