Polonya bağımsızlığını müzik konseriyel kutladı

Güncelleme Tarihi:

Polonya bağımsızlığını müzik konseriyel kutladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 00:00

Büyükelçi Marcin Wilczek, Polonya ile Türkiye’nin diplomatik ilişkilerinin 600 yıl öncesine dayandığını belirterek, bağımsızlık kazandıkları 1918 yılından sonra ilk elçiliği Ankara’da kurduklarını söyledi.

POLONYA Büyükelçiliği’ndeki konseri dinlemeye gelenler arasında Meclis Eski Başkanlarından Hikmet Çetin’in yanı sıra İsrail’in Ankara Büyükelçisi Gabby Levy, Almanya Büyükelçisi Eckart Cuntz, İspanya Büyükelçisi Joan Clos ve Slovakya’nın Ankara Büyükelçisi Vladimir Jakabcin’in de aralarında bulunduğu bazı yabancı misyon temsilcileri ile davetliler vardı.

Keman dinletisi sundular

Büyükelçi Wilczek, geceye kızları Maria ve Zofia ile birlikte ev sahipliği yaptı. Gecede Polonyalı sanatçı Anatol Jagoda ve eşi Sibel Jagoda ile Zeynep Balkanlı ve Özgür Baskın, piyano ve keman dinletisi sundular. Konserde Polonyalı Besteci Mieczyslaw ve söz yazarı Grazyna Bacewicz’in eserleri seslendirildi. Büyükelçi Wilczek, bu yıl ilk kez bir Türk Başbakanı’nın Polonya’yı ziyaret ettiğini ve iki ülke arasında stratejik anlaşma imzalandığını söyledi.

Bir milletin başarısını kutluyoruz

POLONYA’nın bağımsızlığını kazanmasının 91. yılını kutladıklarını belirten büyükelçi, şöyle konuştu; “Bir milletin başarısını, azmini ve ülkesini modernize etmesini kutluyoruz.” Ülkesinin dış ilişkilere çok önem verdiğinin altını çizen Wilczek, Türkiye’nin yeniden doğuşunu ilk tanıyan ülkelerden biri olduklarını dile getirdi. Cumhuriyet’in ilanından üç ay önce iki ülke arasında anlaşma imzalandığını ifade eden büyükelçi, “Bu Polonya’nın Türkiye ile olan ilişkilerine verdiği önemin bir göstergesidir” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!