Polatlı'ya Zırhlı Birlikler Eğitim Merkezi yapılacak

Güncelleme Tarihi:

Polatlıya Zırhlı Birlikler Eğitim Merkezi yapılacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 21, 2016 09:54

Polatlı'ya Zırhlı Birlikler Eğitim Merkezi yapılacak

Haberin Devamı

Metin ÖZDEMİR/POLATLI(Ankara), (DHA)- CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminden sonra hükümetin Etimesgut Zırhlı Birlikler'in Polatlı'ya taşınacağına ilişkin açıklamasını hatırlatarak, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'tan son durum hakkında bilgi aldı. Bakan Işık, Polatlı'da Zırhlı Birlikler Eğitim Merkezi'nin yapılacağını açıkladı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda Milli Savunma Bakanlığı ile buna bağlı kuruluşların 2017 yılı bütçe görüşmeleri sırasında Zırhlı Birlikler'nin taşınması konusu gündeme geldi. Plan ve Bütçe Komisyon Üyesi CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu, Milli Savunma Bakanı Fikri Işık'a zırhlı birliklerin Polatlı'ya taşınması konusunu sordu. Kuşoğlu, “Başbakanın Etimesgut'taki zırhlı birliklerin Polatlı'ya taşınacağına ilişkin açıklaması var. Bu durum Polatlı halkında büyük bir heyecan yaratmıştır. Ancak, ilerleyen süreçte Zırhlı Birlikler Okulu ve Eğitim Tümen Komutanlığı ile Mamak'taki General Eşref Akıncı Kışlası'nda bulunan zırhlı araçların sevkiyatları Çankırı ve Şereflikoçhisar'a yapılmıştır. Etimesgut'taki zırhlı birlikler nereye konuşlandırılacak, zırhlı birliklerin Polatlı'ya konuşlandırılmasıyla ilgili bir çalışmanız var mıdır?" diye sordu.

Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ise yaptığı açıklamada, "Askerİ birlikleri şu anda taşıdık. Sayın Kuşoğlu, hem sorunuza da cevap vermiş olayım. Çok daha önceden planlanan Polatlı'da bir Zırhlı Birlikler Eğitim Okulu var. Bakın, şu anda aslında yaptığımız işlerin büyük bir kısmı daha önce planlanmış çalışmalar. Türk Silahlı Kuvvetleri biliyor ki Mamak'ta tank eğitimi yapamazsınız. Yapabilir misiniz yani Mamak'ta tank eğitimi olur mu? Şimdi, bunu planlamışlar, bunu beş sene, on sene önce planlamışlar ama niyeyse bir türlü harekete geçilememiş, geçilememesinin sebebi 15 Temmuzda çıktı ortaya. Şimdi, daha önceden alınan kararlar bir gözden geçirildi ve Polatlı'da şu anda kamulaştırma bitti, orada yeni bir büyük eğitim merkezi yapılacak zırhlı araçlarla ilgili. Şu anda Çankırı'ya taşındık ki Çankırı'dan da şu anda Silopi'ye sevkiyat yapıldı o bölgedeki hareketlilikten dolayı" diye cevap verdi.

Bakan Işık'ın bu cevabı üzerine tekrar söz alan Bülent Kuşoğlu, "Bu konu Polatlı için çok önemlidir. Biz de bölgenin milletvekili olarak takipçisi olacağız. Daha önce de bu konu gündeme geldi ama bir türlü sonuç alınamadı. Bu kez inşaallah Polatlılı hemşehrilerim için hayırlı olur" diye karşılık verdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!