Polatlı’da ölü bulunan Şevval ‘Özgecanlar ölmesin’ diye yazı yazmış

Güncelleme Tarihi:

Polatlı’da ölü bulunan Şevval ‘Özgecanlar ölmesin’ diye yazı yazmış
Oluşturulma Tarihi: Şubat 01, 2022 15:18

Polatlı’da, eski hastane binasının üçüncü katından meçhul bir şekilde düşerek ölen, üç aylık evli Şevval Abanoz'un (21), 2015’te lise öğrencisiyken, Mersin'de üniversite öğrencisi Özgecan Aslan'ın öldürülmesinin ardından yerel bir gazetede 'Özgecanlar için' başlığıyla yazdığı yazı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Abanoz, yazısında, “Biz Özgecanların ölmesini istemiyoruz. Onca genç kıza yapılan bu saldırılara karşı tavrımızı ortaya koyalım. Çünkü daha fazla sessiz kalırsak yeni facialara sebep olabiliriz” cümlelerine yer vermiş. Kızının ölümünden sorumlu tuttuğu eşi Samet Abanoz’un serbest bırakılmasına tepki gösteren acılı anne Gamze Kutlu, “Bu işte şaibeler var. Otopsi sonucu henüz çıkmadı. Çocuğumu ellerimle yıkadım. Çocuğumun kafası dışında hiçbir yerinde bir tane kırık, çizik, morartı yoktu. Üçüncü kattan düşünce hiç mi burnu kırılmaz, dişi dökülmez? Ben bunun cevabını isterim. Benim çocuğumun hayalleri vardı. Şevval’im için adalet istiyorum” dedi. Baba Uğur Kutlu da damadını suçlayarak, “‘Atlamış’ diyorlar. Evden bir kız çocuğunu darbedip, tartaklayıp, kolundan sürükleyip atıyorsun. Bunun sebebi sensin. Ona yaşattığın şiddet, sebep sensin. Bunun hesabını vereceksin. Vicdanın rahat gezme. O çocuk ne sebeple gitti oraya; gitti mi, götürüldü mü? Bunun peşine ömrümün yettiği kadar gideceğim” diye konuştu. 

Polatlı’da ölü bulunan Şevval ‘Özgecanlar ölmesin’ diye yazı yazmış

Şevval Abanoz, geçen hafta cuma günü oturduğu evin yakınındaki kullanılmayan eski devlet hastanesinin bahçesinde ölü olarak bulunmuştu. Abanoz’un ölümüyle ilgili başlatılan soruşturmada, eşi Samet Abanoz ifadesi alınarak serbest bırakılmıştı.

BAKMADAN GEÇME!