Polatlı’ya 40 milyon dolarlık fabrika

Güncelleme Tarihi:

Polatlı’ya 40 milyon dolarlık fabrika
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2007 00:00

Isı yalıtım sektöründe Türkiye’nin en büyük iki kuruluşundan birisi olan Özpor’un 2005 yılında Polatlı Organize Sanayi Bölgesi’nde yaklaşık 100 bin metrekare arsa üzerine 40 milyon dolarlık yatırımla kurduğu camyünü fabrikası üretime başladı.

Yıllık üretim kapasitesinin 15 bin ton olduğu tesisin üretime geçmesiyle birlikte 2008 yılı ciro hedeflerinin 100 milyon dolar olacağını söyleyen Özpor kurucusu ve onursal başkanı Cazım Özal, "20 yıl önce kurduğumuz Özpor’u Türkiye’de taşyünü, camyünü ve XPS’i bir arada üreten iki firmadan biri yaptık" dedi.

Camyününde Avrupa standartlarının üstünde bir kalitede üretim yaptıklarını belirten Cazım Özal, "Üretimimiz geniş ürün gamına sahiptir. Camyünü ile birlikte şilte, her iki yüzü alüminyum folyo kaplı şilte, levha, her iki yüzü alüminyum folyo, sarı camtülü, siyah camtülü kaplı levhalar, klima levhaları ve boru camyünlerini piyasaya sunacağız" dedi.

MAKSİMUM ÜRETİM : Özpor onursal başkanı Cazım Özal, 2007 yılı şubat ayında devreye aldıkları yıllık 150 bin metreküp kapasiteli ikinci XPS hattı ile birlikte toplam 5 fabrikalarında yıllık 25 bin ton taşyünü, 21 bin ton camyünü, 250 bin metreküp XPS imalat kapasitelerine ulaştıklarını söyledi. Öte yandan yatırım planları devam eden yıllık 35 bin ton kapasiteli ikinci taşyünü hattı ve yıllık 15 bin ton kapasiteli camyünü hattı ile birlikte toplam 8 fabrikada yıllık 60 bin ton taşyünü, 36 bin ton camyünü, 250 bin metreküp XPS ve 2 bin ton kauçuk imalat kapasitesine ulaşmış olacaklarını belirtti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!