Polatlı imamları yarbaya direndi

Güncelleme Tarihi:

Polatlı imamları yarbaya direndi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2016 14:58

Polatlı’da 15 Temmuz gecesi görevli oldukları camide sala ve ezan okunmasını engellemek isteyen darbeci askerlere direnen imamlar, yaşadıklarını anlattı.

Haberin Devamı

Çarşı Camisi imamlarından Rahmi Yaman, 15 Temmuz gecesi darbeci Yarbay Abdülkerim Ceyhan ve komutasındaki askerlerin, ezan ve salaları susturmak için camiye baskın yaptığını söyledi. Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan halkın bunun üzerine camiye geldiğini anlatan Yaman, şöyle konuştu:
"Halk camiye yürüyünce, caminin etrafı da vatandaşlarla doldu, silah sesleri duyduk. Dışarıda da bir yüzbaşı, teğmen, astsubayın komutasında 50'ye yakın uzman çavuşun olduğunu, halkı korkutmak, püskürtmek amacıyla havaya ateş ettiklerini duydum. O sırada yarbay, yanımızda hamle yaparak mikrofonlarımızı ve kablolarımızı kopardı ve içeriye girdi. Daha sonra diğer camilerde görevli olan 15-20'ye yakın görevli arkadaşımız geldi, bu şekilde yarbayı odadan çıkardık. Cami içerisinde takriben bir saat yarbayla mücadele ettik. Cemaatin ve diğer imam arkadaşların yardımıyla yarbayla mücadelemiz devam etti. Daha sonra botlarını da burada unutarak, çoraplarıyla camiden kaçıp gitti."

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!