Pistlerin rüzgar kızı

Güncelleme Tarihi:

Pistlerin rüzgar kızı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2017 14:48

2 yılda kırdığı 27 Türkiye rekoru ile dikkatleri üzerine çeken 17 yaşındaki başarılı sporcu, “Bu organizasyonda altın madalya kazanıp, Türk atletizmine bir ilk yaşattığım için mutluyum” diye konuştu.

Haberin Devamı

Beypazarı’nın başarılı sporcusu Mizgin Ay, pistlerde rüzgar gibi esmeye devam ediyor. 17 yaşındaki sporcu, Kenya’da düzenlenen Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası’nda, 100 metrede altın madalya kazandı. Uluslararası Atletizm Federasyonları Birliği (IAAF) tarafından başkent Nairobi’de düzenlenen şampiyonada, 100 metrede final koşan 17 yaşındaki Mizgin Ay, 11.62’lik derecesiyle birinci gelip, altın madalya elde etti.
Yarışı değerlendiren Milli Takım Antrenörü Mustafa Yavaş, Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası tarihinde Türkiye’ye kızlar 100 metredeki ilk altın madalyasını kazandırdıkları için mutlu olduklarını belirtti.
Mizgin Ay ise Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası tarihinde Türkiye’ye kızlar 100 metredeki ilk altın madalyayı kazandırdığı için gururlu olduğunu dile getirip, “Çok şaşkınım, çok mutluyum, inanamıyorum” ifadelerini kullandı.
İyi bir yarış çıkardığını vurgulayan 17 yaşındaki sporcu, “Antrenörümün Kenya’ya gelememesinden dolayı endişe duyuyordum ancak buradaki hocalarım bana çok yardımcı oldu anlara da çok teşekkür ediyorum. Altın madalya aldığım için gururluyum” diye konuştu.

FİNLANDİYA’DA REKORU GELİŞTİRDİ

Mizgin Ay, 25 Haziran’da Finlandiya’da düzenlenen Avrupa Takımlar Atletizm Şampiyonası Birinci Lig mücadelesinde de başarısı ile ön plana çıktı. Yıldızlar ve genç kategorisinde, 2 yılda 27 kez Türkiye rekoru kıran başarılı sporcu, Finlandiya’da da rekorlarını geliştirdi.
Yarışmada, finalistler, Milli Takım’a her dalda 5 puan kazandırırken, 17 yaşındaki Mizgin Ay, 2 final koştu.
Mizgin, kadınlar 200 metrede 23.80’lik derecesiyle, kendisine ait yıldızlar Türkiye rekorunu yenileyip, en iyi üçüncü dereceyle finale kaldı. Rekortmen atlet, 200 metreden yarım saat önce koştuğu 100 metre seçmesinde ise 11.85 ile bir başka final elde etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!