Pelvik taban kasları destek görevi görüyor

Güncelleme Tarihi:

Pelvik taban kasları destek görevi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2020 10:19

Fizyoterapist Yasemin İrkilata, pelvik taban kaslarının, sağlıklı idrar ve dışkı boşaltımı için büyük önem taşıdığını dikkat çekerek, “Pelvik taban kasları, kadın ve erkeklerde mesane, rahim ve bağırsaklara destek görevi görürler. Vücudumuzda alt karın içi organlarını bir hamak gibi taşırlar” dedi.

Haberin Devamı


İrilika fizyoterapinin sadece kas-iskelet sistemi problemlerinden bel, boyun, sırt ağrıları ile ilgilenmediğini belirterek şu bilgileri verdi: “Yurtdışında çok yaygın bir şekilde uygulanan pelvik taban fizyoterapisinin Türkiye’de de artık daha fazla uygulama alanı olmalı. Kadınlarda doğum sonrası idrar kaçırma, organ sarkmaları, kabızlık , erkeklerde prostat cerrahileri sonrası idrar kaçırma ve yine kabızlık ve dışkılama bozuklukları, cinsel disfonksiyonlar pelvik fizyoterapisinin çalışma alanlarına girmektedir.

FARKINDALIĞIN ARTMASI GEREKİYOR

Pelvik taban kasları bu yaşam şekline adapte olurken, bu kaslarla ilgili sıkıntıların artmasına neden oluyor. Ayrıca bireylerin çoğu zaman doktorlara bile anlatmaktan çekindiği ve ‘utanarak’ ifade etmekte zorlandığı idrar kaçırma ve dışkılama problemleri, cinsel sıkıntılar gibi pek çok problem ortaya çıkıyor. Bu farkındalık arttıkça insanlar, sıkıntılarının daha fazla bilincinde olacak ve doğru tedavi arayışına girecektir.” 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!