Pazarcı esnafı ‘gitmeyeceğiz'

Güncelleme Tarihi:

Pazarcı esnafı ‘gitmeyeceğiz
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2022 16:28

Sıhhiye’nin en eski pazarlarından olan Yenişehir Pazarı’nın taşınacağını öğrenen pazarcı esnafı, Çankaya Belediyesi’nin önünde toplandı. Pazar alanına Sağlıkçılar Anıt Parkı yapılacak olmasına tepki gösteren esnaf, sağlıkçılara saygı duyduklarını ama pazar yerinden gitmeyeceklerini açıkladı. Pazarcı esnafının bugün de belediye önünde toplanması bekleniyor.

Haberin Devamı

Çankaya Belediyesi, pandemi sürecinde hayatını kaybeden sağlıkçılar için Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) tarafından ‘Sağlıkçılar Anıt Parkı’ yapılacağı için Yenişehir Pazarı’nın taşınacağını duyurdu. Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen, konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı açıklamada, “Ankara Büyükşehir Belediye’miz Sağlıkçılar Anıt Parkı yapacağından Yenişehir Pazarı’mızı taşıyoruz. Cevizlidere ve Mustafa Kemal mahallelerine iki yeni pazar yeri açıyor, sebze-meyve esnafımızı bu pazarlara taşıyoruz. Sosyete Pazarı da 100. Yıl İşçi Blokları pazar yerinde açılacak” ifadelerini kullandı.

Pazarcı esnafı ‘gitmeyeceğiz

Haberin Devamı

5 BİN KİŞİ İLE TOPLANIYORLAR

Çankaya Belediyesi önünde toplanarak duruma tepki gösteren pazarcı esnafı, Çankaya Belediyesi’ne ait olan ve yaklaşık 50 yıldır hizmet veren Sıhhiye Yenişehir Pazarı alanından gitmeyeceklerini açıkladı. Ankara Pazar Yerleri Esnafı Odası Başkanı Recep Ayhan, “Haftanın her günü kurulan Yenişehir pazarımızda sebze, meyve ve tuhafiye ürünleri satılıyor. 50 senedir burada esnafımız ekmeğini kazanıyor. Belediye başkanının söz ettiği pazar yeri Mustafa Kemal Mahallesi'nde yapılıyor. Oradan buraya bir esnaf gitse 250 liralık benzin yakar. 250 lira da geliş için yakar. Zaten 500 liralık satış yapılamıyor ki. Biz ekmeğimiz için mücadele edeceğiz. Sağlıkçılara saygı duyuyoruz fakat 50 yıllık yerimizi kaldırılıp heykel mi yapılır? İnsanlar bir kilo sebze meyve alamıyor. 50 senelik pazarı kapatıyorlar. Dağ başına pazar yeri yapılıyor. Biz yarın (bugün) 5 bin kişi ile gelip yerimizi kimseye yâr etmeyeceğiz. Bu pazar Çankaya halkınındır. Oradan gitmeyeceğiz” diye konuştu.

BAKMADAN GEÇME!