Pasta sektöründe tatlı uğur böceği

Güncelleme Tarihi:

Pasta sektöründe tatlı uğur böceği
Oluşturulma Tarihi: Haziran 19, 2007 00:00

İtalyanca "uğur böceği" anlamına gelen "Coccinella" Pasta Evi, orijinal Fransız ve İtalyan tatlarını arayan lezzet avcılarının yeni adresi.

Kruvasan’dan Brioche’a, Alman Pastası’ndan kişlere yaklaşık 75 çeşit ürününün sunulduğu, Fransız ve İtalyan tarzı dekorasyonuyla dikkat çeken bu sıcacık mekandaki ürünlerin en büyük özelliği saf tereyağıyla pişirilmesi. Ankara’daki tüm Paul Boulangerie’lerde çalışmış olan, pastacılıkta 35 yılı geride bırakan Şef Nurullah Güner’in tecrübesini konuşturduğu bu özel tatlar arasında dantel olarak bilinen "tuile", eski kaşarla yapılan "chester" kurabiye ve piramit pasta gibi nostaljik lezzetler de yer alıyor. Coccinella’nın başarısının arkasındaki diğer iki genç kadın ise New York ve Floransa’da aldıkları pastacılık eğitimini pişirdikleri eşsiz tatlarla müşterilerine sunan Suna Kavak ile Burcu Demir. İki arkadaşın ilk dükkanı Yıldız Kişinev Caddesi 5 numara’da açtıkları Coccinella oldu.

LEZZETİN SIRRI TEREYAĞ

Yaklaşık üç hafta önce açılan, ürünlerinde sadece pastörize süt ve tereyağ kullanan, mandıra ürünlerine yer vermeyen Coccinella’da çeşitlerin zengin olmasından çok özel olmasına dikkat edilmiş. Sipariş üzerine kişiye özel pasta da yaptıklarını belirten Güner, "Pastanın dışındaki süslemeden çok içeriğe önem veriyoruz. Gösterişli sunumdan çok naturel görüntüyü, bol ve kaliteli malzemeyi tercih ediyoruz" dedi. Güner, daha ucuz olan margarini tercih etmediklerini, Fransa ve İtalya’daki pastacılar gibi daha pahalı olan, aroması ve lezzetiyle öne çıkan tereyağını kullandıklarını ifade etti. Limonatalarıyla da iddialı olan, temizlik ve hijyene büyük önem veren Coccinella’nın beş kişilik ekibinin müşteriye sunduğu tatlar arasında şunlar yer alıyor: 8-10 çeşit yaş pasta, minik ay çöreği, cevizli amaretto’lu kurabiye, chocolate chips cookie, cheesestick, kruvasan, pain au chocolat, kiş, muffin, İtalyan biscotti, tuile, palmiye tatlı, cheesecake, bademli kek.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!